Bugun...



Aday Adaylarına Kötü Haber!!!
Tarih: 24-09-2013 10:26:06 + -


Aday Adaylarına Kötü Haber!!!


Aday Adaylarına Kötü Haber!!!

Açık hava ve kapalı yer toplantıları tertiplemesi, bilboard, afiş, matbua kullanması ve seçim bürosu açması mümkün değil..

  Aday Adaylarına Kötü Haber!!!

  YSK’nın 345 nolu kararına göre, 01 Ocak 2014 tarihine kadar, aday adaylarının; açık hava ve kapalı yer toplantıları tertiplemesi, bilboard, afiş, matbua kullanması ve seçim bürosu açması mümkün değil..

  Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yerel seçimler öncesi siyasi partilerden aday adayı olmak isteyenlerin, adaylıklarını ve kendini tanıtıcı bilgileri içeren afiş ve benzeri metaryalleri kullanarak, seçim çevrelerinin çeşitli yerlerine, para karşılığı kiralanan bilboardlar vasıtasıyla tanıtım yaptıkları, seçim bürosu açarak propaganda yapmaları üzerine bazı siyasi partilerin şikayetini değerlendirdi.

  YSK, 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu”nun “Önseçimde propaganda ile ilgili hükümler” başlıklı 43. Maddesinde duvar ilanı, el ilanı, matbua, ses ve görüntü bantları ile propaganda yapmanın yasak olduğu, açık hava ve kapalı yer toplantılarının tertiplenmeyeceğini duyurdu.

  YSK’nın; Başkan, başkanvekili ve iki üyesinin 04.09.2013 tarihinde oy birliğiyle Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gönderdiği 345 nolu kararda, “Seçim bürolarının, ancak seçimin başlangıç tarihi olan 01 Ocak 2014 tarihinden itibaren açılabileceği, aday adaylarının bu tarihten önce seçim büroları açmalarının mümkün olmadığı, aday adaylarının kendilerini tanıtıcı ilan, afiş, pankart asamayacakları, matbua dağıtamayacakları, sadece siyasi partilerce önseçim döneminde tüzüklerinde gösterilmek kaydıyla aday adayları için, bunların vereceği bilgilerin de esas alındığı aday adaylarının meslek veya sanat hayatlarındaki derece, başarı ve eserlerini, memlekete yaptığı hizmetleri gösterir vesikalık fotoğraflarını taşıyan matbualar bastırılıp dağıtabileceği, aday adaylarının soyadı alfabe sırasına göre düzenlenecek bilgileri içeren matbuaların (önseçimde) sandık başlarına asılabileceği yönünde” sonucuna vardı.

  Manisa ve Mersin’de siyasi partilerin şikayetleri üzerine varılan bu karar doğrultusunda aday adayları siyasi propaganda için 01 Ocak 2014 tarihini bekleyecek. Bilindiği gibi, Arsuz CHP Belediye Başkan aday adayı Nejat Pehlivan geçtiğimiz günlerde seçim bürosu açılışı yapmıştı. Pehlivan’la birlikte birçok aday adayının seçimbürosunun kapatılması bekleniyor.

  Öte yandan, İskenderun ve Arsuz’da tüm beldelerde asılan afiş ve pankartlar kaldırılacağı gibi, bilboard reklamlarının askıya alındığı öğrenildi.

 






Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Siyaset Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI