Bugun...



ARİAD Büyük Arsuzu Hedefliyor ...
Tarih: 15-03-2015 22:13:06 Güncelleme: 16-03-2015 10:14:06 + -


Yeni kurulan Arsuz İşadamları Derneği (ARİAD) üyeleri, kahvaltıda basınla bir araya geldi.


ARİAD Büyük Arsuzu Hedefliyor ...

Karaağaç Restoran’da basınla bir araya gelen ARİAD üyeleri, güzel bir Pazar günü derneğin çalışmaları ve hedefleri konusunda fikir alış verişinde bulundular.
Arsuz İşadamları Derneği Başkanı Avukat Nadir Urcun, Arsuz’u sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda kalkındırmak, doğru yatırımlar yapılmasını sağlamak, yatırımları çekmek, istihdam sağlamak, girişimci işadamları arasında meslek dayanışma ve kaynaşmayı sağlamak gibi konularda faaliyet yürüteceklerini ifade ettiği derneğin vizyonu ve misyonu içerikli konuşmasında, Arsuz eksiklerinin yerel idare ve belediye ile koordineli bir şekilde halkla birlikte çözülmesinin önemine dikkat çekti.
Avukat Nadir Urcun konuşmasında şöyle dedi; “Bilindiği üzere daha önce köy ve beldelerden oluşan ilçemiz, Hatay Büyükşehir Belediyesinin kurulmasıyla ilçe statüsü kazanmış olup, ilçemizin idari teşkilatlanması neredeyse tamamlanmış durumda olsa da ; Belediyecilik hizmetleri ile sosyal, kültürel ve ekonomik alanda eksiklikleri bulunmaktadır. İlçemizin bu eksiklikleri de idarenin, belediyenin ve halkın ortak ve koordineli olarak hareket etmesi ile giderilecektir. İşte bu aşamada halkın, belediye ve idare ile bağlantısı ve koordineli çalışması Sivil Toplum Kuruluşları ile mümkündür. Sivil Toplum Kuruluşları, aradaki bu bağı oluşturmaktadır.


Biz de işte bu noktadan hareketle derneğimizin kurucu üyesi arkadaşlarımızla birlikte güzide ilçemiz Arsuz’u Sosyal-Kültürel-Ekonomik alanlarında kalkındırmak, ilçemide doğru yatırımlar yapılmasını sağlamak iş adamlarının yatırımlarını burada yapmalarını ilçemize yatırımlar çekmek, iş istihdamı sağlamak ve işsizliği azaltmak, girişimci iş adamlarımız arasında mesleki dayanışma ve kaynaşmayı sağlamak, bölgemize yararlı projeler üretmek ve yatırım alanları belirlemek, bu konularda belediye, kaymakamlık ya da ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde hareket etmek, sosyal sorumluluk çerçevesinde; bölgemiz insanlarının sosyal, eğitim ve kültürel alanlarda gelişimine katkıda bulunmak, ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunmakla birlikte ilçemizi yurt içinde ve yurt dışında tanıtmak üzere bu yola baş koyduk ve Arsuz İş Adamları Derneği ( ARİAD ) ni kurduk.
Bu bağlamda derneğimizin hepimize hayırlı olmasını diliyor, kuruluş aşamasında desteklerinden dolayı Arsuz Kaymakamımız Sayın Fatih Baysal ve Arsuz Belediye Başkanımız Sayın Nazım Culha olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimizi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Kurucu Üyelerimiz: Başkan Av.Nadir Urcun, Adnan Ağır, Emir Aracı, Edip Övül Elmacı, Nesim Arslan, Av. Ahmet Bereketlioğlu, Sehil Ekenel, Ali Akkaya, Ali Abbas Alay, Rasim Gümüş, Ufuk Ekenel, Fatih Keskin, Kemal İşkarak, Metin Ağır, Ayhan Deveci, Cemil Ekenel, Feryat Çamkes






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI