Bugun...



Arsuz Amanos Dağında Terör Operasyonu ...
Tarih: 03-02-2015 18:04:50 + -


Arsuz Amanos Dağında yapılan operasyonda terör örgütüne ait 10 kilo patlayıcı ele geçirildi.


Arsuz Amanos Dağında Terör Operasyonu ...

                      Hatay İl Jandarma Ekipleri bir istihbarı değerlendirerek Arsuz ilçesi Amanos Dağı Kurtbağı Mahallesi Kuyruk yaran sırtlarında dün sabah 04:00′te tespit edilen bölgedeki barınak ve malzeme depolama noktalarına imha amacıyla operasyon düzenledi.

                Operasyonda 10 kilo ağırlığında bidon içerisine sıkıştırılmış patlayıcı, uzaktan komutalı patlayıcı madde düzeneklerinde kullanılan 3 adet cep telefonu, uzaktan telli komutalı patlayıcı madde düzeneklerinde kullanılan bin metre uzunluğunda kablo, 1 adet kullanıma hazır halde basma tip ateşleme sistemi, patlayıcı madde düzeneklerinde kullanılan blok ve rulo haline getirilmiş çok sayıda pil, 40 kilo un, 26 kilo şeker, 5 kilo kuru fasulye, 24 kilo makarna, 1 kilo çay, 15 kilo zeytin, 11 kilo yağ, 1 kilo baharat, 11 kilo tütün, 50 paket sigara kağıdı, 10 kilo deterjan, 10 kilo salça, 4 kalıp sabun, 5 adet iç çamaşırı, değişik tipte giysiler, tıraş takımları, 44 adet tıbbi ilaç, muhtelif miktarda mutfak malzemeleri ele geçirildi.
          Hatay Valisi Ercan Topaca, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ele geçirilen malzemeler arasındaki cep telefonlarının delil niteliğinde olduğunu belirterek, ”Parmak izi olabilecek diğer malzemelerde tutanakla tespit edilip kontrol altına alındı. Bu konudaki adli süreç işliyor. Her hangi bir fail şu anda yakalanan bir kişi yok. Sadece malzeme ele geçirildi. Bu nokta onların lojistik maksatlı depolama yaptıkları bir yer olduğu anlaşılıyor. Burayı imha ettik. Yasadışı örgüt mensuplarının yapacakları faaliyetlerde bir üs noktasıydı. Buranın imha edilmiş olması oradaki malzemelerin tamamının yok edilmiş olması onların faaliyetlerini ciddi oranda sıfırlayacak hareket alanını daraltacak bir sonuç doğuruyor” dedi.
            Vali Topaca, ele geçirilen malzemelerin hangi örgüte ait olduğuyla ilgili bir soru üzerine, ”Şuan itibariyle şimdilik öyle bir tespitimiz yok ama oralarda hangi örgüt mensuplarının olduğunu biliyoruz. Ama şuan açık bir tespitimiz olmayınca ele geçirilen cep telefonlarından ve diğer malzemelerde bulunan parmak izleriyle belli bilgilere ulaşacağız” dedi.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI