Bugun...



Arsuz Artık MOBESE ile Daha Güvenli ...
Tarih: 16-04-2015 19:00:00 + -


Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Kent Güvenlik Yönetimi" sisteminin, nisan ayı sonunda faaliyete geçmesi hedefleniyor


Arsuz Artık MOBESE ile Daha Güvenli ...

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Arsuz'da yürütülen "Kent Güvenlik Yönetimi" çalışmaları hızla devam ediyor. Alt yapısı Türk Telekom tarafından sağlanan ve Arsuz ilçesi Mahalle giriş noktarı ve merkezde kurulmaya başlanılan MOBESE kameraları hız ihlali, plaka takip sistem kameraları, park koridoru kameraları, sabit hareketli kameralar sayesinde, kırmızı ışık ihlalleri, aşırı sürat yapan araçlar, çalıntı araçlar anında tespit edilebilecek. Kesilen cezalar tıpkı trafik cezaları gibi sürücünün adresine gönderilecek.

İlçeye kurulacak MOBESE sistemi ile trafik ihlallerinin ve hırsızlık olaylarının önüne geçilmek isteniyor.

Arsuz'da hız ihlali yapan ya da trafik güvenliğini tehlikeye düşüren araç sahiplerine merkezdeki görevli ekipler tarafından ceza makbuzu kesilmesi öngörülürken, cezalara itiraz edilmesi durumunda görülecek davalarda söz konusu ihlalle ilgili fotoğraf ve 12 saniyelik görüntü kayıtları ''delil'' olarak sunulacak.

Sisteminin kurulmasıyla ilgili çalışmaların tüm hızıyla devam ederken Çalışmalar kapsamında ilçede 12 ayrı noktaya direk dikildi. Bunlardan bazıları plaka okuma özellikline sahip topla 20 kamera kurulacak.

"Üç yüz metre mesafeden plaka belirleme, kimlik tespiti gibi birçok işlem yapacak kameralarla ilçeye giriş yapan şüpheli araçların ve kaçakçılığın önlenmesi sağlanacak. Sistem tam anlamıyla nisan ayı sonunda faaliyete girmesi hedefleniyor.

Vatandaşların tüm dünyada ve Türkiye 'de suçu önleme ve suçların yakalanmasında büyük yarar sağlayan MOBESE sisteminin Arsuz'da hayata geçilmesi için çalışmaların başlamasından memnuniyeti dile getirdi.

Kameralar için ayrıca İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında MOBESE kumanda merkezi de kurularak tüm kameralardan ilçenin 7 gün 24 saat olarak takip edilecek.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI