Bugun...



Arsuz'da Ek Ders Ücretleri Yalnış Hesaplandı İddası ...
Tarih: 07-04-2015 13:08:17 + -


Arsuz Eğitim İş Sendikası Temsilciliği öğretmenlerin ek ders ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.


Arsuz'da Ek Ders Ücretleri Yalnış Hesaplandı İddası ...

Arsuz Eğitim İş Sendikası Temsilciliği öğretmenlerin ek ders ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklamda

Türk Eğitim Sen Hatay şube başkanı Ahmet Akça'nın Facebook üzerinden yaptığı açıklamaya göre, Hatay'da ek ders ücretleri yanlış yatırılmış. Akça: "Hatay'ın iskenderun ve Arsuz ilçelerinde de yanlış yatırılmıştır. Mart ücretleri yerine Şubat Ay'ı yatırılmıştır. Tüm öğretmenlerin ekdersleri hatalıdır" dedi.

OKU, YORUMLA ve PAYLAŞ ==> http://www.kamuajans.com/egitim-personeli/ek-ders-ucretleri-yanlis-yatirildi-h473804.html

Memurlar Biz ve Kamu Ajans
Türk Eğitim Sen Hatay şube başkanı Ahmet Akça'nın Facebook üzerinden yaptığı açıklamaya göre, Hatay'da ek ders ücretleri yanlış yatırılmış. Akça: "Hatay'ın iskenderun ve Arsuz ilçelerinde de yanlış yatırılmıştır. Mart ücretleri yerine Şubat Ay'ı yatırılmıştır. Tüm öğretmenlerin ekdersleri hatalıdır" dedi.

OKU, YORUMLA ve PAYLAŞ ==> http://www.kamuajans.com/egitim-personeli/ek-ders-ucretleri-yanlis-yatirildi-h473804.html

Memurlar Biz ve Kamu Ajans

Arsuz’da öğretmenler mağdur edilmeye devam edilmektedir.  Başka bir deyişle Arsuz’da görev yapan öğretmenler gün geçmiyor ki yeni bir mağduriyetin kurbanı olmasın.

Yeni kurulan ilçemizin eğitim öğretim alanında başarılarla ve örnek uygulamalarla anılması beklenirken Arsuz İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünün yanlış uygulamaları, süreklilik gösteren hataları ve yarattığı mağduriyetlerle gündeme gelmesi eğitim öğretimi olumsuz etkilediği gibi ilçemize de büyük zararlar vermektedir.

İş başına gelir gelmez ilk icraatı somut birçok başarısı olan, çalışmalarıyla büyük takdir toplayıp okuluna değer katmış, Atatürk devrimlerinin ve Cumhuriyetimizin değerlerine yürekten bağlı müdürleri yandaş yönetici görevlendirme adına kıyıma uğratmak olan İlçe Millî Eğitim yöneticileri, neden oldukları yeni mağduriyetlerle öğretmenlerin sabrını zorlamaktadır.

Kredi ödemelerini ek dersin ödeneceği tarihe göre düzenleyen yüzlerce öğretmen zamanında yatırılmayan ek dersler yüzünden faiz ödemelerine maruz bırakılmaktadır. Ek dersler her ayın belli bir gününde (her ayın 4’ü) yatması gerekirken sürekli geç yatırılmaktadır.

Son olarak Arsuz İlçe Millî eğitim Müdürlüğü yeni bir skandala imza atmıştır. Öğretmenlere 5 hafta olarak ödenmesi gereken Mart 2015’in ek dersi yerine önceki ay ödemesi yapılan Şubat 2015’in 3 haftalık ek dersi yatırılmıştır. Bu işlem sonucunda öğretmenler ders okutarak hak ettikleri 5 haftalık ek ders yerine 3 haftalık ek ders almıştır. Öğretmenlerin görev aldıkları yetiştirme kursları, destek eğitimi kursları, ders dışı eğitim çalışmaları ve yüz yüze eğitim kapsamında okuttukları dersler de eklenince İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünün bu hatasından dolayı Mart ayındaki hak edişlerinin yarısından daha fazlasını alamadıkları görülecektir. Bu akıl almaz hatanın nasıl yapıldığı merak konusuyken herhangi bir açıklamanın da yapılmaması da ayrı bir garabettir.

Ayın sonunu zor getiren ve kazancının büyük bir bölümünü kredi ve taksit ödemelerine ayıran öğretmenler, Arsuz İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yeni bir hatanın mağduru olmuşlardır.

Arsuz İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü daha önce de öğretmenleri defalarca mağdur eden uygulamalar gerçekleştirmiştir.

Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu direksiyon sınavındaki görevlendirmeler herhangi bir liste tutulmadan sürekli aynı kişilere görev vermek suretiyle yapılmaktayken usulsüzlükler ancak müfettiş soruşturmalarıyla çözümlenir gibi olmuştur.

Bir daha aynı hatalar yapılmaz diye düşünülürken bu sefer Motorlu Taşıt Sürücüleri yazılı sınavındaki görevlendirme de akıllara zarar bir şekilde hiçbir kıstas gözetilmeden yapılmıştır. MTSK yazılı sınavında kendilerine görev verilenlere bakıldığında ne alfabetik sıranın, ne kıdemin ne de başka bir kıstasın işletildiğini görüyoruz. Keyfilik devam etmekte, yeni mağduriyetler oluşturulmaktadır. Bu keyfilik ve dışlama öğretmenler arasında huzursuzluk yaratmakta, iş barışını bozmaktadır. Öğretmenlerin İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne güvenleri kalmamıştır.

Öğretmenlerin derece/kademe terfilerinden kaynaklanan maaş artışları İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından zamanında yapılmamakta ve bu durum bazen şikâyete ve müfettiş incelemelerine konu olmaktadır.

Öğretmenlerin hak ettiği yollukların ilişik kesilirken düzenlenmesi gerekirken bu işlem aylarca sürmekte, öğretmenler huzursuz edilmektedir.

Maaş farkları hatalı hesaplanmakta ve geç yatırılmaktadır.

Arsuz İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünün bu kadar kısa sürede bu kadar çok hatayla çalışması, en uç sınırları ne kadar zorladığını herkese göstermektedir. Artık öğretmenler, “Acaba maaşlarımız da mı yanlış hesaplanmaktadır?” endişesini taşır duruma gelmişlerdir.

Eğitim İş Sendikası olarak daha önce defalarca uyardığımız ve hesap sorduğumuz gibi şimdi de İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünün yarattığı bu öğretmen mağduriyetlerinin çözümlenene kadar takipçisi olacağımızı duyuruyor ve muhatapları işlerini düzgün yapmaları konusunda uyarıyoruz.  

Eğitim İş Sendikası Arsuz Temsilciliği






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Eğitim Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI