Bugun...



Arsuz'da Halkı Sahille Buluşturacağız . . .
Tarih: 02-01-2015 10:21:25 + -


Nazım Culha Yılın Son Röportajını Gökhan Gökpınara’a Verdi.. İmarda taviz yok!!! Halkı Sahille Buluşturacağız!!!dedi.



2014 yılının son değerlendirmesini 8. Gün Haber Sahibi Gazeteci Gökhan Gökpınar’a yapan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz halkına umut dolu mesajlar verdi. İmar düzenlemesinde kaçak yapılara kesinlikle geçit vermeyeceklerine dikkat çeken Nazım Culha, halkı sahille buluşturacaklarını ve bu konuda da taviz vermemekte kararlı olduklarını belirterek, plaj niteliğinde olan tüm sahili halka açacaklarının müjdesini verdi.

    Samimi ortamda geçen röportajda 8. Gün Haber’e özel açıklamalarda bulunan Culha, 2015 yılının Arsuz ilçesinin yılı olacağına dikkat çekti.

    Arsuz Halkı Yaz Mevsiminde Sürprizlere Hazır Olsun

    Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, 2015 yılı için Arsuz halkına müjdeli haberler verdi. Yatırımcıların artık Arsuz bölgesini işaret ettiğini anlatan Başkan Culha, hazırlanan turizm master planı ile önümüzde ki yaz mevsiminde Arsuz halkını çok büyük sürprizlerin beklediğini açıkladı.

    Yasaları Uygulamakla Mükellefiz

    İmar konusunda yasaların emrettiği ne ise ondan taviz vermeyeceklerine dikkat çeken Başkan Nazım Culha; “Kesinlikle ama kesinlikle bölgemizde imar kanununa göre hareket edeceğiz. Bizler yasaları uygulamakla mükellefiz. Varsa bir kaçak yapı yasa ne emrediyorsa onu yaparız” dedi.

    Yeni Vizyon, Yeni Arsuz, Turizm Master Planlı Arsuz

    2014 yılının geride kaldığına dikkat çekip “geçmişi geçmişte bırakalım. 2015 yılında yeni bir vizyonla yeni bir düşünce ile hareket edelim” diyen Başkan Culha: “biz artık ilçe olduk. Bu ilçe şehir konsepti ile yönetilmelidir. İmardan, sanata, kültüre, temizliğe kadar bunların hepsini disipline etmemiz gerekiyor. Eğer biz bunu disipline etmezsek burada ki planlarımızın başarıya ulaşması söz konusu değil. İmar insanlara işkence olsun diye çıkartılan bir şey değil. Bütün modern toplum ve kentlerde imar kanunu bire bir uygulanır. Bu kanun uygulandığı zaman hem çok estetik bir şehirleşme hem de insanların gerek hava sirkülasyonu açısından gerekse rahat ve huzurlu oturma adına gerekli bir kavramdır imar. İmarın gerekliliğinde ki çekilmeleri yapmadığınız zaman binalar birbirine o kadar çok yaklaşıyor ki bununla beraber kayıp alanlar oluşuyor. Bizler artık şehirleşiyoruz. Kesinlikle ama kesinlikle bölgemizde imar kanununa göre hareket edeceğiz. Bizler yasaları uygulamak ile mükellefiz. Varsa bir kaçak yapı yasa ne emrediyorsa onu yaparız. Bu konuda geçmişte kaldı. 2014 yılını bırakalım artık 2015 yılında yeni bir vizyonla yeni bir düşünce ile hareket edelim. Bu konuları hiç konuşmayalım. Bu konuları konuşacak ortamları da kesinlikle yaratmayalım. Bu şehrin geleceği ve güzelliği için oluşacak projeleri konuşalım. Bu şehir nasıl bir turizm kenti olur onu konuşalım. Bu şehrin alt yapısını nasıl oluştururuz onu konuşalım. Bugün Arsuz yıldızı parlayan bir ilçe. Bize en yakın ilçe İskenderun. İskenderun artık tıkandı. Gelişecek yeri kalmadı. Gerek İskenderun’dan gerekse diğer ilçelerden yatırım düşünenler Arsuz ilçemize doğru gelmeye başladılar. Burada bir parantez açayım Arsuz’da kesinlikle bacasız sanayi dışında hiçbir sanayileşmeye izin vermeyeceğiz. Bölgemizin turizm aşamasında kalkınması için bölge çalışmalarını yaptık. Turizm planımızın bir bölgesi bitti. İkinci ve üçüncü aşaması da izin bekliyor. İnşallah yazın Arsuz’a çok büyük sürprizler yapacağız” dedi.

   Önce Ortak Akıl, Halk Sahille Buluşacak…

   Halkı sahille buluşturma projesinin 6 Ocak 2015 tarihinde toplanacak olan kent konseyinde ortak akıl ile sonuçlanacağını ve bu durumu halk ile paylaşacaklarını kaydeden Başkan Culha, plaj niteliğinde ki alanların halka açılacağına vurgu yaptı. Culha: “Halkı sahil ile buluşturma projemiz son sürat devam ediyor. Başlangıç olarak bizler Arsuz merkezi tampon bölgesi ilan ettik. Ve bu projemiz bitme aşamasında. Kent konseyimizin de kuruluşu tamamlandı. Halkı sahil ile buluşturma projesi 6 Ocak tarihinde toplanacak olan kent konseyimiz de görüşülecek. Halkımızın görüşü alındığı gibi alınan karar yine halkımız ile paylaşılacaktır. Projemizi ortak akıl ile sonuçlandıracağız. Bu proje sonuçlandırıldıktan sonra sırayla Gözcüler, Gökmeydan ve Akçalı , Madenli ve Karaağaç sınırını da aynı şekilde dizayn edeceğiz. Plaj niteliğinde ki alanları halkın kullanımına açacağız” şeklinde konuştu.

   Arsuz’a Yeni Yol Hamlesi!

   Arsuz ilçesi ile ilgili 2 yol hamleleri olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Culha, Arsuz’a ulaşımın artık çok daha kolay olacağını işaret edip Paşa Çeşmesi olarak bilinen Akdeniz caddesinin trafiğe kapanıp yaya yolu olacağını ifade etti. Arsuz merkezin tıkanmasından yola çıkarak öncelikli yol ihtiyacı için jandarmanın olduğu bölgeyi trafiğe açmak için gerekli çalışmaların başladığını belirten Başkan Culha: “Arsuzla ilgili 2 ayrı yol hamlemiz var. Arsuz merkezin tıkanmasından yola çıkarak 2 ayrı yolu acil açma ihtiyacı hissettik. Bu yolun biri Arsuz Jandarmanın önünden yani cami arakasından geçip giden yol. Orası imar planında 15 metre olarak görünüyor. Bu yolun açılması için resmi girişimleri başlattık. İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığına başvurumuzu yaptık. İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı olumlu bir görüş ile Milli Savunma Bakanlığına yazdı. Milli Savunma Bakanlığı da olumlu bir yazı ile durumu Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bildirdi. Şu anda Deniz Kuvvetleri Komutanlığının yerinde bölge görüşünü almak üzere yazı yazacağını duyduk. Eğer o da neticelenirse inşallah yaz mevsiminde bu yolu açmayı planlıyoruz. Anılan bölge birinci derece de sit alanı. O yerin açılması da Anıtlar Yüksek Kurulunun iznine bağlı. Ve oranın açılması Müzeler Müdürlüğünün görüşü ve izni ile de ilgilidir. Bizler her iki taraf ile de görüşmelerimizi tamamladık. İskenderun istikametinden Konacık, Höyük istikametine giden araçlarımız o yolu kullanacak ve dolayısıyla Paşa Çeşmesinin olduğu Akdeniz caddesi olarak bilinen caddemizi gerekirse trafiğe kapatacağız. Orası da yaya yolu olacak. Yine Konacık istikametinden İskenderun istikametine giden araçlarımız için 20 metrelik bir yolumuz var. Geçmişte yaptığımız köprünün 50 metre altından geçiyor bu bölge. Onun üzerinde ise Büyükşehir belediyemiz ile projelendirdiğimiz bir köprü projemiz var. O köprüyü yapıp 20 metrelik uzantısını Arsuz yolunun çıkışına kadar bağlayacağız. Bu yolun açılması da bölgede mülk sahiplerinin mülkü terk etmesine bağlı. Şu anda onun çalışması içerisindeyiz” açıklamasına yer verdi.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI