Bugun...



Arsuz için Kış Truzimi Gerekli ...
Tarih: 11-07-2013 00:07:29 + -


Gümüş Otel Genel Müdürü Kenan Yüksekbaş, Arsuz’un kurtuluşunun Antalya modeli ile gerçekleşebileceğini ifade ederek, yılın dört ayında açık kalan tesislerin futbol turizmiyle bu hareketliliği 12 aya çıkarabileceklerini ve bu konuda projeler hazırlanması gerektiğini söyledi.


Arsuz için Kış Truzimi Gerekli ...

Gümüş Otel Genel Müdürü Kenan Yüksekbaş, Arsuz’un kurtuluşunun Antalya modeli ile gerçekleşebileceğini ifade ederek, yılın dört ayında açık kalan tesislerin futbol turizmiyle bu hareketliliği 12 aya çıkarabileceklerini ve bu konuda projeler hazırlanması gerektiğini söyledi.

           Uzun süre Antalya bölgesinde çalıştıktan sonra memleketi İskenderun’a gelerek Gümüş Otel’de Genel Müdür olarak görev yapan Kenan Yüksekbaş, 33 yıllık bur turizmci olarak bölgenin sektörde çok geri kaldığına dikkat çekerek, “Turizmin başkenti Antalya bölgesinde sektöre hizmet verdim. Sektörün çalışma mantığını, turistin beklentilerini bilirim. Arsuz’da göreve başladığımda 7 bin m2 alan üzerinde inşa edilmiş olan otelimizin aynı anda bin 500 kişilik organizasyonlara rahatlıkla cevap verebilmesi çok önemli olduğunu gördüm. Bir buçuk aylık süre içerisinde gerek Hatay içinde gerekse dışında bulunan çok sayıda kurum ve kuruluşlarla bir araya gelerek projelerimize ilişkin bilgiler verdim ve rezervasyonlar aldık. Kasım ayı sona kadar otelimizdeki tüm rezervasyonlar tamamlanmış durumda. Bizler gruplara hizmet vermek istiyoruz. Günü birlik konaklama hizmetlerine pek sıcak bakmıyoruz. Kurumsallaşma adına yapılması gerekenler ne varsa yerine getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

 

          Yaptıkları girişimlerin sadece kendi tesislerinin değil, Arsuz’da bulunan diğer işletmelerin de yararlanacağını kaydeden Genel Müdürü Yüksekbaş “Belki bu yılki rezervasyonlara cevap verebileceğim ama gelecek yıl bu sayı ikiye, üçe katlanacak. Ben cevap veremeyeceğim için bölgede bulunan tesislere kayacaklar. Örnek verecek olursak Ankara Polatlı Belediyesi ile yaptığımız anlaşma sonucunda kültür turları kapsamında belirli periyotlarla otelimizde konaklayacaklar. Beraberlerinde diğer belediye temsilcilerini de davet ettik. Bu yolla hem otelimizi hem de bölgemizi tanımış olacaklar. Bu çalışmalar, yılın dört ayında çalışan bölgemizi daha da hareketlendirecek ve oteller yıl boyu açık kalacak” dedi.

 

        Bölgedeki turizm işletmelerinin Eylül 20 dendiğinde tesislerini ya kapattığını ya da rölantiye aldığını ifade eden Yüksekbaş, bunun bir alışkanlık haline gelmesinin bölgeye yansımalarının çok ağır olduğunu ileri sürerek “Bu geleneği bozmak için çalışmalar yaptık, yapıyoruz. Bölgemiz sadece, yakın şehirlere hizmet vermeye alışmış. Uzak bölgeleri hiçbir zaman portföyleri arasına almamışlar. Gümüş Otel burada sadece turizme hizmet vermeyecek, turizmin bölgede canlanması ve atağa geçmesi için gereken tüm sorumluluklarını yerine getirmeye çalışacaktır. Bölgenin turizm kapsamında olmamasından dolayı turizm seyahat acenteleri buraya davet edilmesi mümkün olmamaktadır. İlk yapılacak iş, kapsama dahil edilmesi ve bu konuda seçilmişlere önemli roller düşmektedir” şeklinde konuştu.   

 

       ARSUZ’UN İLACI FUTBOL TURİZMİ

      Arsuz’u kurtaracak tek formülün futbol turizmi olduğuna işaret eden Genel Müdür Yüksekbaş, projenin hayata geçmesi için de belediyelerin, hükümet ve TFF ile ortak çalışma başlatması gerektiğine değindi. Antalya’da uzun süre çalışmasından dolayı o bölgenin futbol turizminden milyon avroları kazandığını da hatırlatan Yüksekbaş şöyle konuştu: “Belek, Antalya, Alanya’da kışın futbol turizmi ile canlanıyor. Diyeceksiniz ki oradaki tesislerle kendinizi bir tutabilir misiniz? Yılda milyon avrolar kazanıyorlar. Biz de oradaki modeli burada kurgulayabiliriz. Tabi burada devlet-belediye ve yatırımcılar üçgeninde yapılabilir. Burada yapılacak 10-12 kompleks futbol turizmine hizmet verebilir. Şu anda geniş araziler mevcut. Bu projeler belediyelere de çok büyük kazançlar sağlayacaktır.”

 

       Futbol turizmi açısından Arsuz’un Antalya bölgesinden çok daha avantajlı olduğunun altını çizen Yüksekbaş “Gerek kros mekanları, ılıman iklimi sektörü canlı kılmasına yeterlidir. Bunun için de hazırlanacak fizibilite raporları ile birlikte milletvekillerini ve bakanımızın gündemlerine aldırmalıyız. Futbol turizmini canlandırdığımızda tatilciler de burayı merak edip gelecekler. Ben ilk etapta Almanya’nın ve ülkemizin ikinci lig takımlarını konuk etmek isterim. Bunları konuk ederken de bu sektörde biraz daha deneyimli hale geliriz. Bu, büyük boyutlu ekonomik getirisi olan bir sektördür. Takımlar burayı gördükten sonra kesinlikle başka bir yere kamp için gitmeyeceklerdir” şeklinde sözlerini tamamladı.


kaynak:iskenderun.org






Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI