Bugun...



Arsuz'lular “Kardeşlik ve Gadir Hum” Konferansında Buluştu.
Tarih: 12-10-2014 21:49:56 + -


Arsuz'da Halk “Kardeşlik ve Gadir Hum” Konferansında Buluştu.


Arsuz'lular “Kardeşlik ve Gadir Hum” Konferansında Buluştu.

Arsuz ilçesinde düzenlenen Gadir Hum ve Kardeşlik Konferansında birlik ve beraberlik mesajları verildi. Alevi Toplumunun Genç Kanaat Önderlerinden Şeyh Mehmet Arslan’ın Hatemo Otel’de düzenlediği konferansta Gadir Hum bayramının önemine dikkat çekildi. Bölge halkının yoğun ilgi gösterdiği konferansa Belediye Başkanı Nazım Culha, Kaymakam Fatih Baysal, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin ile iş ve siyaset dünyasından birçok isim katıldı. Konferansın sunuma Alevi toplumunun kanaat önderlerinden Şeyh Seyfi Parlar’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti okuması ile başlandı.

    Gadir Hum Bayramı tüm Dünyaya Kardeşliğini Getirsin

   Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından alkışla konuşmasına başlayan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha; “bu salonu dolduran bu güzel kalabalık ehli beyti ve onun güzel anısını yaşatan insanlardan oluşuyor. Bu insanlar tarih boyunca bunca zulüm görmelerine rağmen kin ve nefretten uzak durmuşlardır. Bu kalabalık Kerbela’da şehit edilen peygamber ailesinin acısını yüreğinde taşıyan, zulüm gören peygamber dostlarının anısını taşıyan atalarının kadim anısıyla dünyanın yaşanacak güzel bir yer olmasının teminatıdır” dedi. Gadir Hum Bayramının tüm dünyaya barış ve kardeşlik getirmesini dileyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, konuşmasının ardından ayakta alkışlandı.

    Bölgede Alevi toplumunun genç kanaat önderlerinden biri olarak tanınan ve yaptığı başarılı çalışmalar ile halkın sevilen ismi olan Şeyh Mehmet Arslan ise, Gadir Hum Bayramı ile ilgili yaptığı konuşmasına dualar okuyarak başladı. Gadir Hum’un kardeşliği yansıttığını ifade eden Arslan; “ehlibeyt aşıkları ve ehlibeyte gönül veren canlar. Bizler yüzyıllardır süre gelen kardeşliğin en büyük temsilcilerindeniz. Bayramımız kutlu olsun. Dilerim ki bu önemli gün tüm İslam coğrafyasına huzur, barış getirir” dedi. Sona eren konuşmaların ardından Şam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yuva’nın konuşmacı olduğu konferansta Gadir Hum Bayramı ve Alevilik, Ehlibeyt ve kardeşlik anlatıldı.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Yaşam Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI