Bugun...



Arsuz NEFES Alacak ...
Tarih: 16-06-2014 12:24:17 Güncelleme: 23-06-2014 08:37:17 + -


Nazım Culha İlk Röportajını verdi.



    Arsuz’un kurucu belediye başkanı Nazım Culha, Belediye başkanlı olarak ilk röportajını Arsuz Gazetesi imtiyaz sahibi sedat sahilli’ye verdi. Gözcüler Hizmet binasında ve sıcak bir ortamda gerçekleşen röportajda Nazım Culha,  Arsuz ilçesini Fen işleri bölümü olarak 3 bölümde ayırdıklarını birim müdürlerini ilgili bölgelerde koğuşlandırdıklarını dile getiren culha, Önceliğim kısa süre Arsuz mahhallesini 2014 yazına hazır hale getirmek için başta karaağaç olmak üzere gözcüler ve akçalı halk plajlarını halkımızın kullanımı için uygun haline getirip arsuz lular için gazino ve dinlenme tesisi tadilatları sonlandırdık.
    Culha, Arsuzun en temel sorunlarından biri de Arsuz merkezde yer alan trafik sıkıntısı bu amaçla Arsuz merkezinde başta Sami Oytun caddesinin bir kısmını ve jandarma önünden alternetif yol yaratıp Akdeniz caddesini bu yaz sadece hafta sonu olmak üzere trafiğe kapatıp Arsuz da ailesiyle zaman geçirmeye çalışan vatandaşlarımızı daha rahat ve trafik stresinden uzak bir tatil yapma imkanı sağlamak amacıyla gerekli olan fizibilite çalışmalarımız da sona gelmiş bulunmakta olup en kısa sürede çalışmalarımız başlayacağını bu konudu arsuz halkından sabır ve anlayış beklediklerini dile getirdi.
    Arsuz hizmet binasının bir kompleks halinde düşündüğünü ifade eden Culha,  Norm kadrosunun halen tam olarak hizmet veremediğini altını çizip önümüzdeki günlerde Lisans ve Ön lisans alanında personel alımın gerçekleşeceğini ifade ederken mevcut personellerede geçiş sürecinde göstermiş oldukları anlayış ve iş birliği için teşekkürlerini ifade etti.
    Arsuz’un Bir Sembole ihtiyacı olduğunu dile getiren Culha,  TCDD dinlenme tesisleri yanındaki alanda fuar kurulum çalışmaları aralıksız sürmekte olup en kısa zamanda Arsuz luları geleneksel Arsuz Hediye eşya fuarını kullanmaya açılacaktır.
Arsuz kaymakamı sn. Fatih Baysal ile her konuda iştişare içinde olduklarını dile getirirken TCDD dinlenme tesisi ile Maliye Kampının özünü koruyarak halkın kullanımına açmayı planladıklarını  arsuz köprüsünden itibaran Akçalı GökKuşağı sitesine kadar bir sahil yürüyüş yolu yaparak Arsuzluları deniz buluşturmayı hedeflediklerini dile getirdi.
    Arsuz’da emlak sektöründe yaşanan gelişmeleri yakından takipçisi olduğunu ifade eden Culha, yasalar çercevesinde gereken her şeyin yapılacağını ve herkese eşit mesafade oalcaklarını dile getirdi.
    Arsuz ilçesinde yaşayan vatandaşlarımızı kaleden karaağaça kadar olan bölgede sivri sinekler için başlattıklarını ve aralıksız olarak  ilaçlamalar sürdüğünü ifade eden Culha, Arsuz’u yaşana bilir bölge haline getirip Mavi İle Yeşili birleştirip Arsuz’un bundan sonra NEFES alan bir yerleşim yeri olacağını dile getirdi.
    Arsuz halkının işletmelerde ve bahçe söktöründe Suriyeli vatandaşlara çok sayıda iş imkanı sağlandığını ifade eden Culha, Halkımızdan önceliğin Arsuz yerel halka verilmesini ama Suriyeli sığınmacıları da yok saymamalarını istedi. Büyükşehir beledisinde oluşan mazbata sıkıntısı ile büyük şehir meclisinin yaşanan aksaklıklar Arsuz'da düşündüğüm her projede biribir olarak etkilediğini ifade ederken halkımızdan Anlayış ve Sabır içinde olmalarını istedi. Sedat SAHİLLİ






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Siyaset Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI