Bugun...



Arsuz Özgecan Aslan için Bir Olup Yürüdü
Tarih: 20-02-2015 21:44:17 Güncelleme: 21-02-2015 10:27:17 + -


Arsuz Belediyesinin, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın bindiği minibüste vahşice katledilmesini protesto etmek amacıyla yürülüş düzenlendi.


Arsuz Özgecan Aslan için Bir Olup Yürüdü

            Arsuz Belediyesinin, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın bindiği minibüste vahşice katledilmesini protesto etmek amacıyla yürülüş düzenlendi.

            Arsuz Belediyesinin ve Kadın kollarının öncülüğünde ve eğitim-sen’in desteklediği yürüyüş, Bir çok STK ve Sivil Halk Arsuz Belediyesinin önünde başlayarak Atatürk Anıtı doğru yürüdü.

            Arsuz Belediyesi önünden başlayan ve Atatürk Anıtına kadar gerçekleşen yürüyüşe Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, eşi Selda Culha ve oğlu Cihan Culha ile ön saflarda yer alırken, mitinge ayrıca CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, CHP İskenderun İlçe Başkanı Corc Basus, CHP Hatay Milletvekili Aday Adayları Yılmaz Şahutoğlu, Riyat Kırmızıoğlu, Hakan Mazman, Ali Aslan, Süleyman Uyar, Kamil Turan ve Nermin Yıldırım Kara, belediye meclis üyeleri, belediye çalışanları, CHP kadın kolları üyeleri, Eğitim Sen Arsuz Temsilciliği üyeleri ile yüzlerce vatandaş katıldı.

          Miting alanında bir konuşma yapan Başkan Nazım CULHA ,Kadına şiddete hayır’ mitinginde yaptığı konuşmada “Özgecan kardeşimiz katledildi. Onu katledenler üç kişilik bir erkek çetesi… Ama katillerin bu kadar olduğuna inanmamız çok zor. Ülkemizde her gün farklı yaş guruplarında çok sayıda kadın tecavüze uğruyor. Ama bunu yapanlar cezalandırılmıyor, cezalandırılsalar bile çok az bir cezayla kurtuluyorlar. Çünkü erkek egemen bir zihniyetle yasalar yapılıyor. Ayrıca ülkemizde tecavüze veya tacize uğrayan kadınlarımız horlanıyor. Bunu ifade etmekten çekiniyorlar. Toplumun bakış açısı erkek güruhunu cesaretlendiriyor. Bugün ülkemizde, “Ananın dizinin üstü gözükürse tahrik unsuru sayılır” diyen zihniyetler var. Son yıllarda ülkemizde öyle bir erkek tipi yaratıldı ki; kadın aşağılanıyor ve yok sayılıyor. Bu zihniyeti aydın insan tipi yenecektir. Bu olayın siyasi boyutu kadar, genel boyutu da vardır. Erkek milletinin kadına bakış açısı değişmeli.dedi

             Islıklar sloganlar ve alkışlar eşliğinde yürüyen vatandaşlar pankartlar taşıyarak tepkilerini ortaya koyarken, kadın cinayetlerinin artık son bulması gerektiğini de sloganlarla dile getirdiler.

 

Screenshot_6
Screenshot_4 Screenshot_2 Screenshot_1






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI