Bugun...



Arsuz Zİraat Odası Kuruluyor ...
Tarih: 16-05-2015 10:13:54 + -


Arsuz ilçesi Ziraat odası başkanı Erdal Akbaş ile yaptığımız söyleşi


Arsuz Zİraat Odası Kuruluyor ...

         Arsuz ilçesi Ziraat odası başkanı Erdal Akbaş ile yaptığımız söyleşide .Arsuz İlçesinin tarım arazileri toplam 204,925 dekar  olup bunun  76.259,624 dekar tarla arazisi , 54.387 dekar bahçe arazisi,73.750,850 dekar sebze arazisi ,507 dekar örtü altı, 20.576 dekar süs bitkilerden oluşmaktadır.ilçemiz büyük oranda tarıma dayalı bir ekonomiye  sahiptir.İlçemiz  çifçileri nin acilen iş ve işlemlerini yapabilecekleri bir ziraat odasına ihtiyaç vardır.

       Yeni bir ziraat odası kurulması için gerekli olan 14 mah. Olması gerekiyor.arsuz ilçesinin  30 üzerinde mah. Mevcut olup tarımsal alanda mikroklima  özeliğine sahiptir. Arsuz bu açıdan  dünyada çok az olan Yerlerden biridir. .örnegin kışın arsuz merkezle üçgünlük  arası kışın sıcaklık 5 derece oynar.bu kadar kısa mesafede sıcaklığın bu kadar değişken olması  tarım açısından çok önemlidir.arsuz ilçesi turizm kadar tarım çok önemlidir.arsuz tarım açısında maalesef kimse bu farkında olmadığın için çok geri kalmıştır.reyhanlıda erkenci kayısı magador çeşidi 4 yıldan beri kilosu 4 -5 tl arasında gidiyor.reyhanlıda kayısıda  ilkbahar donlarından korunması için hava ısıtıcı vanratörler kullanılıyor.bu vantrötörler saatte 200 lt mazot yakıyor.bu bazı yıllar bu vatröterler bile yeterli olamıyor. Ançak arsuz bu vatröterler gerek  olmadan da yetiştiricilik yapılabilir.arsuzda modren tarım yapılması gereklidir.örnegin

  Çardak bağcılık mutlaka bizim bölge uygun çeşitlerin belirlenmesi gerekli dönüm getirisi en az  7 bin Telli terbiye kayısı  ve nektarin  dönüm getirisi  5 bin Dogal Serbest tavukçuluk   300 adet tavuk  aylık getirisi  2 bin Alternatif enerji  tarım alanın da kullanılması gerekli  güneş enerjisi,rüzgar enerjisi

           Buradan  sayın arsuz ilçesi kaymakamına fatih baysal , arsuz belediye başkanına   arsuzdaki mah. Muhtarlarına  arsuz kent konseyi desteklerinden dolayı teşekür ederiz.

Kurucu başkan  zir. Müh. Erdal   akbaş

Sinan tonbalak    çifçi  kurtbag

Memet bilir      çifçi    akçalı

Selçuk güzel  çifçi   yukarı kerbice

Memet genç  çifçi  üçgünlük üyelrimizden 28 üyemiz tamamladık geçen sene 14,05,2014 tarihinde kaymakamızdan gerekli izni aldık şimdi bir yıl dan beri  genel merkezi kararını bekliyoruz.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Ekonomi Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI