Bugun...



ATK-DER Sivil Toplum Örgütleri İle Bir Araya Geldi.
Tarih: 30-11-2014 08:04:34 Güncelleme: 01-12-2014 11:13:34 + -


Arsuz Kültür ve Truzim Derneği Arsuz İlçesi Sivil Toplum Örgütleri ile bir araya geldi.


ATK-DER Sivil Toplum Örgütleri İle Bir Araya Geldi.

Arsuz Turizm ve Kültür Derneği’nin öncülüğünde ilçede bulunan 28 sivil toplum örgütüne önerilen Arsuz STK platformu oluşturma ve yapılabilecek çalışmaları ortak akılda buluşturmak için 28-11-2014 Cuma günü saat 18:00’da Arsuz Lion King Apart Otel’de gerçekleştirildi.

   Demokrasi’nin kılcal damarları olan sivil toplum örgütleri sevgi ile yoğrulmuş, duyarlı insanlardan oluştuğu gerçeğinden hareket ile yapılan toplantıda; Gündem gereği divan oluşturuldu. Divan’a Metehan SAKALLI ve Dilek PORAZAN seçildi. Saygı duruşunun akabinde açılış konuşmasını Arsuz Turizm ve Kültür Derneği adına şube başkanı Hasan ARSLAN yaptığı konuşmasında; Güzel ilçemiz coğrafi bakımından ülkemizin 2. Büyük ilçesi iken turizmde haketmediği yerde olduğunu belirterek turizm sezonunun uzatılmasının şart olduğunu ilçemizin tarihi ve doğal güzelliklerini belirleme çalışmalarının yaklaşık 3 ay sürdüğünü belirtti. Kültürümüzün bir parçası olan yöresel yemeklerimizden “KURUS” Arsuz’da çok bilindiği ve Arsuz’a has olduğu gerçeğinden ülkemize tanıtılmasına karar verildiğini belirtti. Arsuz gazeteciler cemiyet başkanı Alkan TAT basının özgür olması gerektiğini belirterek basın görevini tam anlamıyla yapmaya hazır olduklarını, bu çalışmaları bu güne kadar böyle yaptıklarını ve böyle yapmaya devam edeceklerini belirterek platformun Arsuz için çok yararlı olacağını belirterek ilçede sosyal aktivitelerin artmasının yararından bahsetti.

 

Arsuz Kültür ve Dayanışma Derneği adına söz alan Dr. Muti UYAR; derneklerinin 1992’de kurulduğunu, Arsuz’un sorunlarını 5 ana başlık altında topladığını belirterek sıraladı ;

1-Eğitim 

2-Sağlık

3-İmar

4-Tarım

5-Turizm

İstenildiği takdirde oluşturulacak platformun iyi şeylere imza atacağını belirtti.

 

Gözcüler  Sosyal Yardımlaşma Derneği adına Hüseyin REYHANİ ve Naim ÇAM söz alıp katılımın az olduğunu belirterek ilçemizde altyapı sorunundan bahsetti. 78 bin nüfuslu ilçede eksikliklerin çok olduğunu söyleyerek sivil toplum örgütlerine büyük görevler düştüğünü belirtti.

 

Konacık köyü dayanışma derneği adına Mustafa KISAYOL;  yapılacak çalışmaların başarıya ulaşmasını dilediğini ve bu konuda kendilerine düşecek her türlü göreve hazır olduklarını belirtti.

 

  Karaağaç Nardüzü Gençlik ve Spor Kulübü adına söz alan başkan Savaş SÖNMEZ; büyük özveri ile buraya katılan arkadaşları kutluyorum diyerek sporun yaşam içinki önemini belirterek yapılacak çalışmaların önce insan odaklı olacağından bu çalışmaların sürekli olmasının gereğinden bahsetti.

 

Arsuz Belediyesi Spor Kulübü adına konuşan başkan Ali KARACİĞER;  gençleri doğru yönlendirerek eğittiklerinden, gençlerin eğitiminin ve yetiştirilmesinin öneminden bahsederek “Bunu yapmak zorunda oluşumuz bizlere güç vermektedir. Gerektiğinde bedel ödemek ise bizim için şereftir” dedi.

 

   Karaağaç Öründük Mahallesi Dayanışma Derneği adına söz alan Mithat bey; 7-8 ayı geçkin bir süredir ilçe belediye olumsuz  belediyelerin ellerindeki malzemelerin alındığından bahsetti.

 

   Divan başkanı Metehan SAKALLI gelen öneriler üzerine bir sonraki toplantı tarihini ve bu süreçte çalışmak üzere Hasan ARSLAN, Alkan TAT, Savaş SÖNMEZ VE Yılmaz KUŞ koordine edilmesi için yapılan oylamada bu arkadaşlara yetki verilmesi bir sonraki toplantı tarihinin 09-12-2014 saat 18:00’da Arsuz Lion King Apart Otel’de yapılmasına ve diğer katılım sağlamayan sivil toplum örgütlerine ulaşılmasına karar verildi.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Turizm Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI