Bugun...



Bakan Pakdemirli Hatay’da
Tarih: 24-05-2021 21:22:44 Güncelleme: 24-05-2021 21:24:44 + -


Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Hatay’a geldi.


Bakan Pakdemirli Hatay’da

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Hatay’a geldi. Bakan Pakdemirli Hatay temasları kapsamında buğday hasadı gerçekleştirdi. Bakan Pakdemirli daha sonra Reyhanlı Barajına su taşıyacak 36 kilometrelik Karasu Kanalı T1 tünelinde incelemelerde bulundu. Bakan Pakdemirli, Hatay Valisi Rahmi Doğan ve Hatay Milletvekilleri ile birlikte Reyhanlı Barajı Takviye Tesisleri Şantiyesinde incelemelerde bulundu. Bakan Pakdemirli, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Pakdemirli, buğday hasadı yapılan tarlada dekar başına 650 kg ürün elde edildiğini, bunun Amik Ovasına has, özel bir durum olduğunu ve bu durumun son derece memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Pakdemirli daha sonra Toprak Mahsulleri Ofisi Kırıkhan Hububat Deposunda incelemelerde bulundu.

 

Bakan Pakdemirli, “Medeniyetler diyarı, barış ve kardeşlik şehri Hatay’da çiftçimizin alın teriyle yoğrulan bereketli topraklarımızda buğday hasadımızı gerçekleştirdik. Çiftçimiz fiyatlardan memnun, hayırlı bereketli olsun” dedi. Toprak Mahsulleri Ofisinin Kırıkhan’da ilk buğday alımını yaptığını ifade eden Bakan Pakdemirli, “Buğday teslimi yapan çiftçimiz Hüseyin Bey de fiyattan memnun, Cumhurbaşkanımıza selamlarını ileteceğiz inşallah” ifadesini kullandı.

YANAN ORMANLARI YENİDEN FİDANLARLA BULUŞTURUYORUZ

Bakan Pakdemirli daha sonra geçtiğimiz yaz ayında meydana gelen orman yangınlarınla zarar gören Belen ilçesinde ağaçlandırma çalışmalarını yerinde inceledi. Bakan Pakdemirli, “Hatay Belen’de yanan orman alanlarını yeniden fidanlarla buluşturuyoruz” diyerek tüm vatandaşları ormanları korumaya davet etti.

BAŞKAN YEŞİLDAL’DAN BİRLİK, BEREKET VE BOLLUK VURGUSU

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pademirli’yi Hatay’da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal, çiftçilerin fiyatlardan memnun olduğunu söyledi. Birlik, bereket ve bolluk için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Yeşildal, “Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Sayın Bekir Pakdemirli, Milletvekillerimiz, ve Teşkilatımız ile birlikte, barış ve kardeşlik şehri Hatay’ımızda çiftçimizin alın teriyle yoğrulan bereketli topraklarımızda buğday hasatımızı gerçekleştirdik. Çiftçimiz fiyatlardan memnun, hayırlı bereketli olsun. Reyhanlı Barajına su taşıyacak 36 km. Karasu Kanalı T1 tünelinde incelemelerde bulunduk. Birlik, bereket ve bolluk için var gücümüzle çalışmaya ve Hatay’ımıza hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi.






Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI