Bugun...



Binalar Büyük Şehire Borç Arsuz’a Devreldi.
Tarih: 10-04-2014 11:21:48 Güncelleme: 23-04-2014 18:39:48 + -


30 Mart Yerel Seçim Sonrası Arsuz'da Binalar Büyük Şehire Borc Arsuz’a Devreldi.


Binalar Büyük Şehire Borç Arsuz’a Devreldi.

Arsuz coğrafyasında kapanan belde belediyelerinin hizmet binalarının Hatay Valiliği tarafından çeşitli kurumlara tahsisi ve hizmet akışı konusunda

halkta oluşan tedirginliğe dikkat çeken Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha:

Arsuz Halkı Panik Yapmasın! Hizmette Aksama Olmayacak..

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Hatay Valiliği tarafından Gözcüler Mahallesi hizmet binası hariç tüm hizmet binalarının çeşitli kurumlara tahsis edilmiş olmasına isyan etti. Hizmet binalarına ihtiyaçlarının olduğunu ve geri almak için her yola başvuracaklarını belirten Nazım Culha, hizmet akışı konusunda halkın panik yapmamasını istedi ve kısa süre içerisinde bölgede entegrasyonu sağlayacaklarına dikkat çekti.

Kapanan belde belediyelerinin hizmet binalarını çeşitli kurumlara tahsis eden Hatay Valiliği’nin, yine aynı belediyelerin borçlarını Arsuz ilçe belediyesine devretmesine anlam veremediğine dikkat çeken Belediye Başkanı Nazım Culha, gerek diyalog ve gerekse de hukuki yollarla hizmet binalarını geri almak için her yola başvuracaklarını ifade etti.

Hizmet Ahenki Sürecek..

Hizmet binasının fiziki açıdan yetersiz olması nedeniyle ilk meclis toplantısını izlemek isteyen vatandaşlar için Arsuz Otel’de deniz manzarası eşliğinde meclis oturumunu gerçekleştirmek durumunda kaldıklarını belirten Nazım Culha, meclisteki oy birliği ahenki gibi Arsuz’un her köşesine de aynı ahenk ve kararlılıkla hizmet götüreceklerine vurgu yaptı.

Türkiye’de belki de bir ilki gerçekleştiren bir uygulamayla 23 meclis üyesinin yanında iki muhalefet meclis üyesinin de komisyonlarda görevlendirilmesi konusundaki hassasiyetine dikkat çeken Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Biz seçimden önceki çalışmalarımızda yaptığımız söylemlerin arkasındayız. Biz bu bölgeyi kardeşçe bütünleştirici bir zihniyetle yöneteceğiz. Bu bölgenin kalkınması ve refahı onlar için de önem arz ettiği kanaatindeyim. Dolayısıyla biz mecliste de bu arkadaşlarımızla omuz omuza hem beraber çalışacağız. Yani bu davranışlarımız düşüncelerimiz tutumlarımız gerek mecliste gerek meclis dışında devam edecek. Bizim siyasi ve yerel yönetimden anlayışımız bunu emreder.” Dedi.

Yumurta Bayramı Geleneği Sürecek..

Arsuz coğrafyasının yüzyıllardır süregelen önemli bir bayramı olan Yumurta Bayramı’na ilişkin soruları da yanıtlayan Nazım Culha, “Şimdi bu bölgenin örf ve adetlerini temsil eden iki önemli bayramdan biri dediğiniz gibi 30 Mart'a denk gelmesi münasebetiyle Akçalı Mahallesi’nde yapılmadı, iptal edildi. İkincisi de zaten buna benzer yani bir yumurta bayramı. Bu da yumurta bayramı diye anılır özüne indiğiniz zaman bu bahar bayramı. Bunların hepsi bahar bayramı konseptinde kutlanan bayramlardır. Bu yörenin örf ve adetlerindendir. Tabi ki bunun kutlanması yönünde biz arkadaşlarımıza gerekli talimatları verdik. Hakikaten sürenin kısa olması münasebetiyle belki kafamızdaki kutlama modelini veya o organizasyon şekli hayata geçiremeyeceğiz ama kesinlikle geçmiş yıllarda nasıl oluyorsa aynı şekilde insanların orada eğlenmesini gidip gelmesini ve daha evvel kutladığı şekliyle kutlamasına olanak sağlamak üzere gerekli çalışmaları yapacağız. İnşallah o günde ben orada bulunacağım.” Dedi.






Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Siyaset Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI