Bugun...



Binlerce Alevi Soma İçin DUA Etti ...
Tarih: 19-05-2014 23:51:05 Güncelleme: 24-05-2014 00:59:05 + -


AKAD Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan feci kaza da hayatını kaybeden mader işçileri için anma programı düzenleyip kur’an-ı kerim okuttu.


Binlerce Alevi Soma İçin DUA Etti ...

Soma’da yaşamını yitiren maden işçilerini anmak için bir araya gelen binlerce Alevi vatandaş, Soma için dualar okuyup ellerini sema ya açtılar.

     Arsuz ve İskenderun Buluştu!

    Arsuz İlçesinin Karaağaç Mahallesi Karaağaç Spor Kompleksinde düzenlenen programa İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İTSO Başkanı Levent Yılmaz, Ticaret Borsası Genel Sekreteri Engin Vayisoğlu, Arsuz Emniyet Müdürü Süleyman Coşkun ile iş dünyasından birçok isim ile Arsuz ve İskenderun’un siyasi parti temsilcileri katıldılar. Alevi cemaatinin önde gelen şeyhlerinin Kur’an-ı kerim hatmi okuduğu programda binlerce el sama ya açıldı. Maden ocağında hayatını kaybeden işçiler için yası simgeleyen siyah kurdeleler takan binlerce vatandaş, soma için tek yürek oldular… Alevi cemaati önderleri olan şeyhler Yasin- i Şerif okuyup kendi tilavet anlayışları ile dualar okudular.

     “İçimizden Gelen Dışımıza Yansıyor…”

    Düzenlenen programın, Alevi cemaatinin içinden geçenlerin dışa yansıması olduğunu ifade eden AKAD Başkanı Nihat Yenmiş, Soma’da yaşananların Türkiye’de yaşayan her kesimden halkı derin üzüntüye boğduğunu söyledi. Soma’da yaşanan acının Türkiye’de yaşayan herkesin kalbine ateş gibi düştüğünü ifade eden Nihat Yenmiş; “bizler de bir nebze olsa katkı verebilme amacıyla, dualarımızla Soma halkının yanında olmaya çalıştık. Bizler bu memleketin ulusunu oluşturan bileşenlerden bir parçayız. Alevi toplumu olarak Türkiye’nin neresinde olursa olsun insanların acılarını paylaşmak her Türk vatandaşı gibi bize de düşmektedir. Dolayısıyla bizler buradan oraya kadar gidemediğimizden yapacağımız en ulvi şey olarak Kur’an Hatmi olarak düşündük ve gerçekleştirdik. Allah Soma’da hayatını kaybeden işçilerin mekanını cennet eylesin” dedi.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI