Bugun...



Eğitim-Sen’e Üye Eğitimciler İlk Derse Girmedi
Tarih: 07-04-2015 16:10:04 + -


Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal; “İktidarın En Çok Korktuğu Şey Eğitim Emekçilerinin Özgür Düşünmesidir”


Eğitim-Sen’e Üye Eğitimciler İlk Derse Girmedi

Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal; “İktidarın En Çok Korktuğu Şey Eğitim Emekçilerinin Özgür Düşünmesidir”

Eğitim Sen İskenderun Şubesi üyeleri, dün Boyacılar Parkında bir araya gelerek bir basın açıklaması yaptılar.

Öğretmen Halil Serkan Öz’e hakaret ettiği gerekçesiyle Yalova Valisini protesto etmek amacıyla düzenlenen ‘Öğretmene Saygı’ yürüyüşünde, Öğretmen Öz’ün yaşadığı strese bağlı olarak kalp krizi geçirerek vefat etmesi nedeniyle dün ilk derslere girmeyen Eğitim Sen üyeleri; “Bugün tüm okullarda; Halil Serkan Öz öğretmenimiz ölümü nedeniyle ilk derslere girmedik. Yaşanan bu üzücü olaya neden olan Valiyi Türkiye’nin dört bir yanında protesto ediyor, bir hafta boyunca onurumuzu çiğnetmeyeceğiz diyerek kokart takıyoruz” dediler.

Üyeler adına açıklamayı yapan Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, eğitim emekçilerine düşenin sorumluları teşhir etmek olduğunu vurgulayarak; “Bugün acımızı sizlerle paylaşmak istiyor ama Halil öğretmen için yas tutmadığımızı da ilan etmek istiyoruz. Çünkü kendisinin de dediği gibi onu elimizden alanlar dayanışmadan, emekten, sevgiden ve paylaşımdan korkanlardır. Öyle bir korku ki bu, Cumhurbaşkanı’na hakaret gerekçesiyle herkes tutuklanırken; haklarını savunan bir öğretmenin payına öğrencilerinin ve meslektaşlarının önünde hakarete uğramak düşmüştür.

eğitim-sen açıklama28

Ağıt Yakma Değil, Onurumuza Sahip Çıkma Zamanıdır

Herkes bilmelidir ki; iktidarın en çok korktuğu şey bu ülkenin geleceğini yetiştiren eğitim emekçilerinin özgür düşünmesidir. Bizlere yaptırmak istedikleri görev, öğrencilerimize eleştirel düşünmeyi öğretmek değil;  itaat etmek ve itaat etmeyi öğretmektir. Bu nedenledir ki onlar özgürlüklerden korkmakta, öğrencilerimizin düşünen ve sorgulayan insanlar olarak yetişmesini istememekte bu yüzden bizlerin onurlarını çiğneyecek kadar fütursuzlaşmaktadır. Bugün biz eğitim emekçilerine düşen sorumluları teşhir etmektir. Halil Serkan öğretmenimiz için ağıt yakmak zamanı değil, onurumuza sahip çıkma zamanıdır” dedi.

Bu acıyı yaşatanlara hesap sormak adına örgütlü hareket etmek gerektiğini vurgulayan Ünsal; “Eğitim emekçilerini her fırsatta itibarsızlaştıran, hakkını arıyor diye sokak ortasında polise dövdüren, çocukların ve gençlerin ufkunu açıyor diyerek bizleri cezalandıran AKP ise bu cinayetin diğer sorumlusudur! Çünkü Yalova Valisi, kendisine mutlak itaat edilmesini arzulayan ve muhalif her sesin susturulmasını ‘destan yazmak’ olarak niteleyen bir hükümetin kendisine verdiği ‘cebir’ görevini, insanlık onurunu ayaklar altına alarak yerine getirmiştir. Öldürülen arkadaşımız Halil Serkan için daha önce söylediğimiz gibi kimseyi yas tutmaya çağırmıyoruz, onurumuz, haklarımız ve emeğimiz için mücadele etmeye davet ediyoruz. Bu saldırıları bitirecek olan tek şey örgütlü gücümüz olacaktır” şeklinde konuştu.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Eğitim Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI