Bugun...



Arsuz’da Turist Sayısı Azaldı.
Tarih: 25-09-2019 13:04:45 Güncelleme: 25-09-2019 13:24:45 + -


Arsuz Truzim'de Geçtiğimiz yıllara oranla kan kaybediyor.


Arsuz’da Turist Sayısı Azaldı.

Arsuz’un en önemli gelir kaynağı olan turizm Arsuzlu esnafının yüzünü 2019 yılı içerisinde yeterince güldüremedi.  Türkiye İstatistik Kurumu Hatay Bölge Müdürlüğü verilerine göre 2018 yılında ilçemizde konaklayan 58 887 turist olurken bu sayı Temmuz 2019 itibari ile 34 355 turistte kaldı. Yani her 100 turistin 41’i bu sene Arsuz’u tercih etmedi.

 

 

Konu hakkında Arsuz Turizm ve kültür derneği başkanı Hasan ARSLAN,  bu tablonun ülkemizin içinde yer aldığı ekonomik durumun yanı sıra İlçemizde özellikle tatil günleri ve bayramlarda uygulanan fiyat politikasını da eleştirdi.

 

ARSLAN, İlçemizde bu sene ilk defa yapılan MİLYONFEST ile Arsuz’da doluluk oranında %100 ulaştığını ancak bu etkinliğin Turizmde istenilen hedefe ulaşmakta yetmediğini ifade ederken Arsuz’da konaklayan bir turistin 10 TL’ye Çorba, Dondurma veya Tavuk Dürüm yediğini bu ürünler arasında ki fiyat politikasının yanlış olduğunu ifade ederek yerel de ki esnafın sadece 3 ay kazanmak üzerine oluşturmuş olduğu fiyat listesinin artık güncellenmesi gerektiğini zira Arsuz’un gittikçe kan kaybedeceğini ifade etti.

 

Kahraman Maraş’ta öğretmenlik yapan 3 çocuk babası Mehmet Yılmaz Temmuz ayında 4 gün konaklamayı hedeflediği Arsuz’da fiyat politikası haricine 2. günden sonra çocukları ile birlikte sıkıldığını gidebileceği tarihi ve doğal güzelliklerin henüz Turizme kazandırılamadığı için tatilinin kalan kısmını Mersin’de bitireceğini ifade ederek Arsuz’un yıllardır çözemediği gerçeklerle yüzleşmesini sağladı.

 

Arsuz’da 2019 yılında  Yerli Turistin Konaklama Süresi ortalama 1.78 olurken yabancı Turistin Konaklama Süresi 2,2 gün oldu. Geçtiğimiz yıllarda 74 ülkeden misafir ağırlıyan Arsuz bu sene sadece 53 ülkeden turist ağırladı.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI