Bugun...



HATAY GASTRONOMİSİ İZMİR’DE
Tarih: 18-12-2019 14:10:46 + -


Hatay Lezzetleri Yarın İzmir 87. Uluslararası Fuarın konuğu.


HATAY GASTRONOMİSİ İZMİR’DE

Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Lezzetli Kış Şöleni, ‘Onur Konuğu il olarak 87. İzmir Enternasyonal Fuar’ında, UNESCO tarafından “26. Gastronomi Şehri” seçilen Hatay’ı ağırlayacak. Kendine özgü örf ve adetleri, kültürel değerleri, medeniyetler birikimi ve damaklara hitap eden gastronomik lezzetleri bünyesinde barındıran ilimiz Hatay, 20 – 31 Aralık tarihleri arasında Kültürpark’ta İzmirli ziyaretçileriyle buluşacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından gerçekleştirilecek olan Lezzetli Kış Şöleni, 20 Aralık Cuma günü (yarın) kapılarını açacak. Gündoğdu Meydanı’ndan Kültürpark’a kadar sürecek ve içeriğinde birbirinden renkli gösteriler barındıracak bir kortej eşliğinde başlayacak olan Lezzetli Kış Şöleni, 7’den 70’e tüm İzmirlileri kentin merkezinde ağırlayacak. Açılışta, Hatay Büyükşehir Belediyesi Folklor Ekibi bir de gösteri sunacak. Bunun yanında, Hatay’ın meşhur tatlısı künefe ile yapılacak “Künefe Show”, Lezzetli Kış Şöleni’ne tat katacak.

 

“GASTRONOMİ” LEZZETLİ KIŞ ŞÖLENİ

Onur Konuğu İl Hatay ile birlikte; oruk, İskenderun Döneri, humus, fellah köftesi, biberli ekmek, kömbe, kağıt kebabı, kabak tatlısı, peynirli helva, menengiç kavurması gibi yöreye has lezzetler, İzmir’de konuklarla buluşacak. 20 - 31 Aralık tarihleri arasındaki etkinlikler kapsamında, Kültürpark, Türkiye’nin zengin lezzet yelpazesini gözler önüne serecek. Gastronominin öne çıkacağı Lezzetli Kış Şöleni ile İzmir; 2019’u sıcak bir vedayla uğurlarken, 2020’ye neşe dolu bir merhaba demeye hazırlanıyor.

 

RENKLİ GECELER

21 ve 22 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek Hatay Kına Ekibi gösterisi ise kulaklara ve gözlere hitap edecek. 21 Aralık Cumartesi günü Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde Hatay Medeniyetler Korosu sahnede olacak. İzmir ve Türkiye’nin çeşitli noktalarından gelmesi beklenen ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatacak.

 

CZN BURAK SHOW

Hatay lezzetlerinin bir bölümünün yer alacağı 1 No’lu Otopark Alanı, sosyal medyada sıkça gündeme gelen bir ismi ağırlayacak. “Czn Burak” lakabıyla bilinen, sosyal medyada paylaştığı yemek videoları ve gülümsemesiyle ünlenen Burak Özdemir şovlar yapacak. Özdemir’in yapacağı şovların ziyaretçiler tarafından merakla takip edilmesi bekleniyor. 25 yaşında olan Burak Özdemir, baba tarafından Hataylı. Henüz 13 yaşında babası İsmail Özdemir'in yanında çalışmaya başlayan Burak Özdemir, 16 yaşında babasıyla birlikte İstanbul Aksaray'da “Hatay Medeniyetler Sofrası” adında ilk işyerini açtı. Kısa sürede işlerini büyüten Czn Burak, şu anda 4 şube ile İstanbul’da hizmet veriyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden, yarın başlayacak etkinliklerle ilgili de şu duyuru yapıldı:
“UNESCO tarafından tescilli dünya mutfağı, İzmir'e geliyor. 600'e yakın yemek ve tatlı çeşidine sahip olan Hatay Mutfağı, 20 - 31 Aralık tarihleri arasında İzmir Kültürpark'ta ‘Lezzetli Kış Şöleni’nde Hatay Gastrofest konseptiyle misafirlerini ağırlayacak. Sizleri bekliyoruz.”

Bu arada BŞB Başkanı Lütfü Savaş ve Büyükşehir heyetinin, bu sabah İzmir’e gideceği öğrenildi.






Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI