Bugun...



Hatay'a 519 yeni Öğretmen atandı...
Tarih: 23-02-2016 14:49:09 + -


Milli Eğitim Bakanlığı, bu öğretim döneminde ilimize 519 yeni öğretmen adayı gönderdi. Hatay Milli Eğitim Müdürlüğü de, önceki günden itibaren yeni aday öğretmenleri, oryantasyon eğitimine tabi tutmak suretiyle yetiştirmeye başladı.


Hatay'a 519 yeni Öğretmen atandı...

Milli Eğitim Bakanlığı, bu öğretim döneminde ilimize 519 yeni öğretmen adayı gönderdi. Hatay Milli Eğitim Müdürlüğü de, önceki günden itibaren yeni aday öğretmenleri, oryantasyon eğitimine tabi tutmak suretiyle yetiştirmeye başladı.

      Hatay Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesindeki “Danışman Öğretmen Eğitimi Semineri” 22 Şubat Pazartesi günü başladı.

      Şubat 2016 tarihinde yetiştirilmek üzere ilimize atanan aday öğretmenlerin oryantasyon eğitimi için, Pazartesi günü saat 09.30' da İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda, “Danışman Öğretmen Eğitimi Semineri” açılış toplantısı yapıldı.

      Danışman Öğretmen Eğitimi Semineri açılış toplantısına, Milli Eğitim Bakanlığı'nı temsilen Maarif Müfettişi Mesut VURAL, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal KARAHAN, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut ÇERKO, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Şevket HELVACI, Rıdvan TİYEKLİ ve Volkan Giray KÜRKÇÜ, Okul Müdürleri ve Danışman Öğretmenler katıldı.

      Pazartesi günü başlayan ve Cuma gününe kadar süreceği açıklanan oryantasyon eğitimi ile ilgili şu bilgiler verildi:

      “Milli Eğitim Bakanlığı'nın Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde yapmış olduğu değişiklik sonucunda aday öğretmenlerin eğitiminde köklü değişiklik yapılmıştır. Bu yapılan değişikliklerden birisi de, yeni atanan aday öğretmenlere tecrübeli danışman öğretmenler tarafından oryantasyon eğitimi verilmesidir. Buna göre, ilk önce; daha önce danışman öğretmenlik eğitimi almış öğretmenler tarafından aday öğretmenlere oryantasyon eğitimi verecek olan danışman öğretmenlere 22-26 Şubat 2016 tarihleri arasında eğitim semineri verilmesi planlanmıştır. Danışman Öğretmen Eğitimi Semineri çerçevesinde, ilimize yetiştirilmek üzere atanan 519 aday öğretmene, danışmanlık eğitimi almış olan 572 öğretmen tarafından 2015-2016 eğitim öğretim sonuna kadar oryantasyon eğitimi verilecektir.”

      Aday Öğretmenler adına bir konuşma yapan, Aday Öğretmen Esra ÖZTÜRK, ilk defa yapılacak bu uygulamanın kendilerine katkılarından bahsederek, böyle bir uygulama yaptığı için emeği geçenlere aday öğretmenler adına teşekkür etti.

         Danışman Öğretmen Eğitimi Semineri açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Kemal KARAHAN ise, danışman öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmasında, danışman öğretmenlere üstlendikleri rolün öneminden bahsederek, yapılacak olan bu uygulamanın kağıt üzerinde kalmayarak başarılı bir şekilde yürütülmesi için danışman öğretmenlere büyük iş düştüğünü belirtti, “Öğretmen, öğretmenin gölgesinde yetişir” mesajı verdi. İl Milli Eğitim Müdürü KARAHAN, danışman öğretmenlere başarı dileyerek konuşmasını tamamladı.

      Seminer'de ilk öğretmenlik deneyimlerini anlatan, Milli Eğitim Bakanlığı Maarif Müfettişi Mesut VURAL, dünden bugüne değişen adaylık eğitimi sürecini değerlendirerek, ilk defa yapılacak olan bu uygulamanın tüm paydaşlar adına başarılı olması temennisinde bulundu.

      Seminer'de, Hatay İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şevket HELVACI tarafından uygulanacak olan programın tanıtımı da yapıldı. Seminer 5 gün sürecek.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Eğitim Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI