Bugun...



Hatay’da yılda 1000 ton bal üretiliyor!
Tarih: 04-12-2015 15:57:57 + -


Hatay’ın kırsal kesimlerinde mevcut zengin bitki örtüsü Arı yetiştiricilerini buraya çekiyor.


Hatay’da yılda 1000 ton bal üretiliyor!

Türkiye’nin farklı birçok ilinden ilimiz Hatay’a gelen ve burada kamp kuran Arı Yetiştiricileri aylarca kaldıkları Hatay kırsalından zengin bal çeşitleriyle ülke üretimine katkı sağlıyorlar.

Hatay’da Arı Yetiştiricileri Birliğinin girişimiyle kurulan üretim tesisinden sonra yeniden harekete geçildi. Bu kez hedefte Paketleme tesisi kurmak var. Bu konuda kaydedilen gelişmeyi özetleyen üreticiler, Tesisin çok büyük faydasını gördüklerini söylediler.

Zengin bitki örtüsünden elde edilen Bal’ın ‘Hay Bir Bal’ markası adı altında tüm Türkiye’ye pazarlandığın belirten üreticiler, Zengin bitki örtüsüyle Hatay'ın bal üretiminde önemli bir konuma sahip olduğunu ifade ederek, bölgede arıcılığın daha da geliştirilmesi ve yetiştiricilerin gelirlerinin  artırabilmesi için yetkililerden de yardım istediler.

Payas ilçesinde kurulan Entegre Tesis ile birlikte Bal sektöründe Hatay için umut dolu günler başladığını anımsatan üreticiler tesisten maksimum faydalanmanı peşinde olduklarını dile getirdiler.

HER ŞEY DAHA İYİ OLACAK!

Konuya ilişkin görüşüne başvurduğumuz Hatay Arıcılar Birliği Başkanı Mehmet Ekici Tesisin Hataylı arıcılar için bir dönüm noktası olduğuna vurgu yaptı.

Ekici açıklamasında, “ Entegre tesisimizde misafirhaneden tutun, konferans salonuna kadar her müştemilat düşünülmüştür. Tesiste Bal dolum tesisi, Kek üretim Tesisi, Temel Petek Tesisi gibi ayrıntılarda bulunuyor. Bu tesis Hatay arıcısına, üreticisine büyük bir destektir. Şuanda Hatay’da 100 bin civarında kovanımız var. Bu tesis sayesinde, balın kalitesi artacak, tüketici sağlıklı ürünleri alacak, bal üretim miktarı da artacaktır.” dedi.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Yaşam Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI