Bugun...



Hatay İdare Mahkemesi Müdür Atamalarına Dur Dedi ...
Tarih: 15-01-2015 08:20:31 Güncelleme: 15-01-2015 09:27:31 + -


Hatay İdare Mahkemesi, Arsuz’da görev yapan okul müdürlerinin görev sürelerinin uzatılmamasına yönelik işlemin iptali için yaptıkları başvuruda Okul müdürlerini haklı buldu ve yürütmeyi durdurma kararı verdi.


Hatay İdare Mahkemesi Müdür Atamalarına Dur Dedi ...

Hatay İdare Mahkemesi, Arsuz’da görev yapan okul müdürlerinin görev sürelerinin uzatılmamasına yönelik işlemin iptali için yaptıkları başvuruda Okul müdürlerini haklı buldu ve yürütmeyi durdurma kararı verdi. Görevlerine son verilen okul müdürlerinin otuz gün içinde görevlerine iade edilmeleri gerekiyor. Eğitim–İş Arsuz Temsilciliği, konuyla ilgili basın açıklamasında bulundu 

Değerli Basın ve Eğitim Emekçileri,

       Eğitim-İş Arsuz Temsilciliği olarak İlçe Millî Eğitim Müdür ve Şube Müdürlerini görevlerini talimatla değil ırk, dil, din, mezhep, meşrep, siyasi düşünce, sendika ayrımı gözetmeksizin yapmaları konusunda ve tüm değerlendirmelerinde adalet, hakkaniyet ve liyakatı esas almaları konusunda defalarca uyarmıştık.

          İşgal ettikleri makam gereği kendilerinden adil olmaları beklenen yetkililer; hak, hukuk, adalet kavramlarını hiçe sayarak, görevlerinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanıp başkalarına menfaat sağlayarak, görevlerinin gereklerine aykırı hareket ederek değerlendirmelerde bulunmuş ve Türkiye genelinde on binlerce yöneticinin mağduriyetine ve kamu zararına neden olmuşlardır. Darbe dönemlerinde bile yaşanmayan eşi benzeri görülmemiş bir tasfiyeye ve hukuksuzluğa imza atmışlardır.

Eğitim -İş olarak Arsuz’da da yaşanan hukuksuzlukların hesabını soracağımızı, sendikamız üyesi olsun olmasın haksızlığa uğradığını düşünen tüm okul müdürlerimizin hakkını sonuna kadar savunacağımızı, yetkililerin adaletten, hakkaniyetten ve objektiflikten uzak bu değerlendirmelerini yargıya taşıyacağımızı belirttik ve hukuksuz bir şekilde görevden alınan Okul müdürlerimizin durumunu yargıya taşıdık. Yargı kararını verdi ve Arsuz’da da İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünün hukuka aykırı işlem yaptığı belgelendi.

Hatay İdare Mahkemesi, yapmış oldukları değerlendirme işleminin nesnel, somut ölçme ve değerlendirme kriterlerine dayanmadığı ve bu haliyle objektiflikten uzak soyut ve dayanaksız olması nedeniyle hukuka aykırı olduğu sonucuna varmış, yürütmeyi durdurma kararı vermiş ve ilgili okul müdürlerinin görevlerine iade edilmelerine karar vermiştir.

              Mahkeme, okul müdürlerimizin görevlerine iade edilmeleri konusunda karar verdiği halde ilgili merci, bu kararı uygulamak yerine müdürlerimizi yeniden puanla değerlendirme yoluna gitmiş ve bu uygulamasıyla hukuku bir kere daha çiğnemiştir..

        Şu anda yeniden değerlendirmeyi kimler yapmaktadır? Okul müdürüyle birgün bile çalışmayan yeni seçilen okul aile birliği başkanı ve yardımcısına  hiç çalışmadıkları okul müdürü  hakkında değerlendirme yaptırılmıştır.

 Yine yeni seçilen okul öğrenci meclisi başkanına okul müdürü hakkında değerlendirme yaptırılmıştır

Aynı şekilde okul müdürleri ile hiç çalışma hukuku dahi bulunmayan daha birkaç gün önce görevlendirilmiş şube müdürlerinden okul müdürlerini değerlendirmeleri istenmektedir.

 Bilmelisiniz ki, başkalarını da gayrı meşruluğa ortak ederek hukuksuzluğa kılıf bulamazsınız, sadece suçunuza yeni ortaklar bulmuş olursunuz.

Ayrıca Yönetmelikte belirtildiği gibi değerlendiricilerin bir araya gelmeden ve birbirlerinden bağımsız olarak birinin verdiği puanı diğerinin görmeyeceği bir gizlilik içinde değerlendirme yapmaları gerekirken yeniden değerlendirme işlemi; yeni atanan okul müdürleri marifetiyle makam huzurunda ve onların değerlendirmeye müdahalesi ile gerçekleştirilmektedir. Gizlilik içinde ve bağımsız olarak yürümesi gereken değerlendirme süreci, aleni ve keyfi olarak yürütülmektedir. Aynı alenilik ve keyfiliğin İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünde de yaşanacağından şüphemiz yoktur.

            Şu anda Türkiye’nin birçok yerinde ilçe millî eğitim müdürleri hakkında, görevlerini kötüye kullanmaktan soruşturma açılmış ve hukukçuların değerlendirmesine göre bu ilçe milli eğitim müdürlerinin, mağdur ettikleri her okul müdürü için 3,5 yılla yargılanmalarının önü açılmıştır. 

           Önceki değerlendirmenin objektiflikten uzak soyut ve dayanaksız olması nedeniyle hukuka aykırı olduğundan mahkeme kararı doğrultusunda yeniden değerlendirme yapıldığı bilgisi yeni değerlendiricilere verilmemiş, mahkeme kararı ilgililere tebliğ edilmeyerek gizlenmiştir Mahkeme kararını yok sayan değerlendirme işlemiyle sonuç elde edilmeye girişilmiştir. Mahkeme kararını gizlemek, değerlendiricilere sunmamak ve adeta böyle bir karar yokmuş gibi  işlem tesis etmek usulen ve hukuken yanlıştır.

            Yine bu sürecin etkileneni ve mağduru durumunda olan ve yeniden değerlendirilen eski okul müdürlerinden süreç gizlenmiş, ilgililerin İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne “mahkeme kararı uygulansın” talebine karşılık yeniden değerlendirme yapılacağına dair bir tebligat yapılmamış ve dilekçelerine bir cevap verilmemiştir. Ani müdahalelerle sonuç elde edilmeye çalışılmıştır.

Bunun yanında bağımsız ve gizlilik içinde yürütülmesi gereken değerlendirme işlemleri, koltuğunu kurtarma telaşı içinde olan yeni atanan okul müdürleri marifetiyle, makam odalarında onların müdahalesi ve yönlendirmesiyle sonuçlandırılmış ve yine mevcut okul müdürleri eliyle ilçeye teslim edilmiştir. Mevcut okul müdürleri; makamını koruma kaygısı ile konuyla ilgili toplantı yapma, müdahale etme, yönlendirme yapma gibi çalışmaların merkezinde yer almışlardır.

Hal böyleyken puanlamalara müdahale edilmeyeceğini ve değerlendiricilere yönlendirme yapılmayacağını düşünmek ve bu şekilde işi kurtarmak kurnazlıktan başka bir anlam ifade etmeyeceği gibi yapılan işlem de hukuksuz olacaktır.

              Mahkeme kararına göre görevlerine iade edilmeleri gerekirken hukuksuz bir şekilde tekrar puanla değerlendirmeye alınan okul müdürlerini değerlendirecek İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü yetkililerini uyarıyoruz. Adil olmanız başta anayasa ve yasalar olmak üzere işgal ettiğiniz makamın gereğidir. İstediğiniz sonucu alıncaya kadar değerlendirme yaptırmak yaptıklarınızı meşru kılmaz. Nerden bakarsınız bakın, bu mızrak bu çuvala sığmaz.

          Yapılan bu yeniden değerlendirme sonuçlarını ve süreçte hukuksuzlukları hem idare mahkemelerine hem de ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Kanunsuzluk yapanlar bunun hesabını adalet huzurunda vereceklerdir.

            Eğitim –İş olarak her türlü haksızlığın karşısında durduğumuz gibi başarılı, çalışkan okul müdürlerini kıyıma uğratanlarla mücadelemiz sürecektir. Yapılan haksızlık,  yapanların yanına kâr kalmayacaktır. 

Yaşasın Eğitim İş, Yaşasın Örgütlü mücadelemiz.

 

 Eğitim- İş Arsuz Temsilciliği






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Eğitim Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI