Bugun...



Hatay'ın Çevre Sorunları ve Çözüm Önerileri Sempozyumu sona erdi.
Tarih: 31-05-2015 13:30:16 + -




Hatay'ın Çevre  Sorunları ve  Çözüm Önerileri  Sempozyumu  sona erdi.

Hatay ilinin çevre sorunlarına farklı açılardan yaklaşan bilim insanlarını, ilgili tüm sektörleri, karar verme ve denetim alanlarında çalışan kişileri, öğrencileri ve çevreye duyarlı diğer bireyleri bir araya getirmek, çevre sorunlarını birlikte tartışarak en iyi çözüm yollarını bulmak amacıyla, “Hatay'ın Çevre Sorunları ve Çözüm Önerileri Sempozyumu” düzenlendi.

      Hatay BŞB öncülüğünde Ottoman Otel'de üç gün süren sempozyuma Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Üniversite akademisyenleri ile çok sayıda davetli katıldı.

      Çevre sorunlarının kentleşme ve sanayi ile eş zamanlı olarak ortaya çıkan bir sorun olduğunu ifade eden Hatay Valisi Ercan Topaca, çevre sorunlarının, insanoğlunun kentlerde çözmesi gereken sorunların başında geldiğini belirtti.

      Hatay'ın çok özel bir coğrafya olduğunu dile getiren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ise, “Hatay, yüzyıllardır insanların yaşadığı cazip bir bölge olmuştur. İlimizde sanayi, tarım için verimli araziler, kültür ve tarih birikim var. Bilim, teknoloji, sanayi geliştikçe toprağı, suyu ve havayı kirletiyoruz. İnsanların yaptığı tahribat çok fazla. Bu sempozyum bu coğrafyayı korumak, geleceğe sağlıklı bir şekilde taşımak ve disiplinli bir çalışma içerisinde resmi kurum ve kuruluşlarımızın şehrimize yapacağı katkı sebebi ile çok önemlidir” şeklinde konuştu.

      Çevrenin, insanların ortak varlığını oluşturan değerler bütünü olduğunu söyleyen Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya da, içinde yaşadığımız yüzyıldaki teknolojik gelişmeler ve hızlı nüfus artışıyla beraber artan tüketim alışkanlıklarına bağlı olarak meydana gelen çevre sorunları, alınan önlemler ve yürütülen faaliyetlere rağmen insanlığın geleceğini tehdit etmeye devam ettiğini vurguladı.

      Protokol konuşmalarının ardından verilen müzik dinletisi sonrasında kahve molası ile devam eden Sempozyum; Defne, Amik Ovası, Asi Nehri, Habib-i Neccar, Amanos, Dağ Ceylanı, Körfez Oturumu konularında ilgililerin tebliğlerini sunması ile devam etti.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Hatay Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI