Bugun...



Hatay'da Tünel Projesine 2014'te başlayacak.
Tarih: 19-07-2013 01:23:02 + -


AK Parti İskenderun İlçe Teşkilatı tarafından Grand Plaza’da düzenlenen iftar yemeği düzenlendi.


Hatay'da Tünel Projesine 2014'te başlayacak.

AK Parti İskenderun İlçe Teşkilatı tarafından Grand Plaza’da düzenlenen iftar yemeği düzenlendi.

Yoğun katılımın olduğu yemekte konuşan Bakan Ergin, Hatay’a yapılan yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu. Hatay’ın çılgın projesi olarak adlandırılan Hassa Tüneli projesine değinen Bakan Ergin, Amanos Dağları’na tünel açılarak ilin iki yakası arasında geçişin kolaylaştırılacağını, bu sayede hem ilin doğusunun yatırıma açılacağını hem de komşu illerden gelen ihraç mallarının çok kolay şekilde limana ulaşacağını söyledi.
Hassa Tünelinin yapımına 2014 yılında başlanacağını belirten Ergin, Hatay’ı kapsayan tünel projesinin en büyük yatırım olduğunu ve Hatay bölgesinin kaderini değiştireceğini ifade etti.
Bakan Ergin, Hatay’a kazandırılan havaalanı sayesinde dünyanın değişik ülkelerine uçuşların yapıldığını ve bu ülkelerin her geçen gün arttığına vurgu yaparak, “Bunun yanında İskenderun Limanı özelleşti, konteynır terminali kuruluyor, yatırımlar devem ediyor. İskenderun Dörtyol hattında özellikle nakliye sektöründe gözle görülür hareketlilik yaşanıyor. İskenderun Limanından Ortadoğu ülkelerine Ro-Ro seferleri devam ediyor. Demir-çelik sektörü ve hizmet sektörü ile bölge hızla gelişiyor. Bölgede yatırımcı yer bulamaz hale geldi. Şu an yatırımcı yer bulsa 25-30 milyar dolarlık yatırım da yapılacak durumda” dedi. İftar yemeğinde konuşan AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ise, Hatay’da birlik ve beraberliğin hakim olduğunu, bu örnek dayanışmayı bozmaya çalışanların emellerine ulaşamayacaklarını aktardı.
AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Uğur Feriz ise, Ramazan ayında birlik ve beraberlik çağrısı yaparak, Bakan Ergin, milletvekilleri ile tüm davetlilere katılımlarından ötürü teşekkür etti.
İftara, AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Adem Yeşildal, Mehmet Öntürk, AK Parti İlçe Başkanı Uğur Feriz, Yönetim Kurulu üyeleri, çevre ilçe ve belde belediye başkanları, işadamları ile çok sayıda davetli katıldı.





Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İskenderun Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI