Bugun...



HBB'den Yaza Hazırlık Çalışmaları ...
Tarih: 31-03-2016 12:12:20 + -


Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun, Hatay sahillerinin hakettiği görünüme kavuşacaklarını vurguladı.


HBB'den Yaza Hazırlık Çalışmaları ...

Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun, Hatay sahillerinin hakettiği görünüme kavuşacaklarını vurguladı.

Hatay sahillerinin temizliği konusunda açıklama yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun, Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı olarak Hatay’ı modern görünümlü, temiz ve sağlıklı bir şehir haline getirme çalışmalarına yeni projeler ve yeni araç alımları ile devam ettiklerini belirtti.

Hatay’ın merkezi ve ilçelerinde Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan cadde, meydan, bulvar ile Erzin’den Samandağ Meydan Köyü’ne uzanan 189 kilometrelik sahil şeridi ve denizlerde uzun yıllardır kronikleşen kirlilik sorununa kalıcı çözümler aradıklarını kaydeden Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi  Başkanı Ahmet Dolğun,  önümüzde ki günlerde kalıcı çözümler için temizlik atağı başlatacaklarını ifade etti.

Bünyesinde çalışan personel sayısı ile araçların sayısını da arttırdıklarını ve, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın çevre ve temizlik konusunda ki hassasiyetini ön planda tutarak Hatay genelinde sağlıklı çevre ile temiz deniz ve kıyılar yaratmak için hummalı ve yoğun hazırlık çalışmaları gerçekleştireceklerine vurgu yapan Ahmet Dolğun, yapacakları çalışmalara ilişkin şu bilgileri aktardı:

“Hatay’ın Turizm Potansiyeline Sahip Deniz ve Kıyıları Hakettiği Temiz Görünüme Kavuşacak.

Uzun yıllardır kirlilik ile anılan ve kalıcı çözüm getirilemeyen Hatay’ın deniz ve sahil şeridinde ki kirliliğin temizlenmesi ve kalıcı hale getirilmesi için kendi sorumluluğumuza geçtiği günden itibaren çalışıyoruz.  Çabalarımı bu yıl bir adım daha ileriye taşıyoruz.  1 Nisan itibari ile başlayan deniz ve sahil temizliği çalışmaları için biri 15, diğeri 10 metre uzunlunda iki deniz yüzeyi temizleme teknesi, hem Asi Nehri vasıtasıyla hem açık denizlerden sahil şeridine taşınan katı atıkları toplamak için 7 ay durmadan çalışacağız.  Denizdeki kirliliği engellemek amacıyla tekneler çalışırken kıyılarda da 2 adet kum eleme makinesi katı atıkları sahillerden toplayacak. Bunlarla birlikte geçtiğimiz yıl 50 olan işçi sayısı bu yıl 85’e çıkarılarak daha geniş alanda, daha hızlı çalışma temposu hedefliyoruz.

Tüm bu çalışmaların yanı sıra gerçekleştirilen temizlik çalışmalarının kalıcı hale gelmesi ve çevre duyarlılığı ile temizlik konusunda bilinç yaratmak adına Erzin Burnaz plajından başlayarak Samandağ Meydan köyüne Kadar Vatandaşların yazın denize girmek için en yoğun kullandığı yerlere bilgilendirme panoları yerleştiriyoruz.  Yerleştirilen panolar ile halkımızın yaz aylarında daha temiz sahil ve denizlerde vakit geçirebilmelerini sağlayacağız.”

SON TEKNOLOJİ ARAÇLAR 24 SAAT ÇALIŞACAK

Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun açıklamasında,

temizlik ile anılan bir Hatay için Son teknoloji araçların 24 saat çalışacağına vurgu yaparak, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Temiz ve modern görünüme sahip Kent merkezleri için yoğun ve disiplinli bir şekilde çalışan Kent Temizlik Ekiplerimizin çalışma kapasiteleri son teknoloji ile donatılarak 8 adet vakumlu yol süpürme aracı ile arttırdık.  2 adet 5metreküp, 3 adet 3metreküp ve 3 adet 1metreküp çöp sıkıştırma kapasitesine sahip araçlarımız çift vardiya esasına göre 24 saat çalışacak.

Devlet Malzeme Ofisi aracılığıyla alınan yol süpürme araçlarının dışında kıyı temizliğinde kullanılmak üzere 2 adet Traktör, 4 adet Kazıcı, Yükleyici İş Makinesi ile çalışmaların denetlenmesinde görev alacak 2 adet çift kabin arazi aracının alımı ile  artık hizmetleri  daha hızlı ve daha kaliteli hale getireceğiz.  Araçların yanı sıra geçtiğimiz yıl 130 olan temizlik personeli sayısı bu yıl 300’e çıkararak  Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Temizlik Hizmeti alanında kapasitesinde büyük bir artış gerçekleşmiş olacağız.  Büyük çoğunluğu Hatay merkezde görev alacak olan 300 temizlik personeli ilçe merkezlerinde de konumlandırılarak Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda ki cadde ve meydanlarda temizlik çalışmaları gerçekleştireceğiz.

Sağlıklı bir nesil ve huzurlu toplum yapısının ancak temiz çevre ve modern-düzenli bir kent ile mümkün olacağı gerçeğinden yola çıkarak Hatay genelinde yoğun bir tempo ile hazırlıkları devam eden geniş kapsamlı temizlik çalışmalarını da bu hedefe bağlı kalarak yürüteceğiz.”

Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun ayrıca; çalışmaların başlaması ile gerek ilçe  merkezlerinde gerekse  Hatay’ın Deniz ve Kıyılarında, temizlik konusunda gözle görülür bir değişiklik yaşanacağını da açıklamasında ayrıca dile getirdi.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Yaşam Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI