Bugun...



İSDEMİR Genel Müdüründen ÜCRET Açıklaması .
Tarih: 15-07-2013 16:40:34 + -


Çelik-iş Sendikası ile yürütülen 25. Dönem Toplu iş Sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlandığını açıklayan İSDEMİR Genel Müdürü Recep Özhan çelik işçisinin emsallerinin üzerinde ücret aldığını söyledi.


İSDEMİR Genel Müdüründen ÜCRET Açıklaması .

Çelik-iş Sendikası ile yürütülen 25. Dönem Toplu iş Sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlandığını açıklayan İSDEMİR Genel Müdürü Recep Özhan çelik işçisinin emsallerinin üzerinde ücret aldığını söyledi.
   Özhan, İsdemir’de çalışan işçilerin ücretlerini bölgedeki şirketlere oranla daha yüksek olduğunu Çelik iş sendikasının en son %51 gibi çok yüksek bir zam talebinde bulunduğunu kaydetti.
 
   25. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri sırasında işveren tarafı olarak; MESS ile Türk Metal Sendikası arasında imzalanan sözleşmede kararlaştırılan miktarda zam teklif edildiğini ifade eden İSDEMİR Genel Müdürü Recep Özhan, ”Çelik-İş Sendikasının %78 oranındaki artış ile başlayan talebi son oturumda %51 orana çekildi. Bu oranda bir zammın verilmesi, şirketimizin finansal ve mali yapısı dünyada ve Türkiye'de yaşanan gelişmeler ve çelik sektöründeki realiteler göz önüne alındığında, mümkün değildir” dedi.
 
   Halen İSDEMİR'in ödediği ücretlerin yörede aynı sektörde faaliyet gösteren şirketlerden % 99, MESS' in zamdan sonraki ücret seviyesinden %85, Kardemir'in zamlı ücretlerinden de %55 yüksek olduğuna dikkat çeken Özhan şirket tarafından verilen mevcut işçi ücretleri emsallerinin çok üzerinde olduğunu öne sürdü.
 
   ÜÇ MİLYAR DOLARI AŞAN YATIRIM BORCU
 
   Genel Müdür Özhan şirket olarak Türkiye tarihinin en büyük ağır sanayi yatırımı yaptığının altını çizerek, ”Şirketimiz üç milyar doları aşan, Türkiye tarihinin en büyük ağır sanayi yatırımını tamamlama safhasındadır. Önemli bir borç yükünü taşımaktadır. Bu nedenle sektörümüzde benzer faaliyetlerde bulunan ayrı tüzel kişiliği olan şirketlerle şirketimizin mukayese edilmemesi gerekmektedir. Çelik-İş Sendikasının teklifinin kabul edilmesi, mevcut ekonomik konjonktür ve demir çelik sektöründe yaşanan küresel krizin etkilerinin halen bitmediği bir dönemde Şirketimizin rekabet gücünü yitirmesine yol açacak niteliktedir” şeklinde konuştu.
 
   LOKAVT YETKİSİ VAR!
 
   Genel Müdürü Özhan, şirket yönetim kurulu toplantısında, İSDEMİR’de iş barışı ve karşılıklı iyi ilişkiler çerçevesinde sorunların çözümü için prensip olarak lokavt kararı alınmaması; ancak şartların gerektirmesi halinde lokavt kararı alınması hususunda Genel Müdürlük Makamı'nın yetkili kılınmasına karar verildiğini de kaydetti.
 
   Genel Müdür Özhan, “Şirketimiz Yönetim Kurulu bu kararı alırken; Dünya genelinde ve özellikle çelik sektöründe yaşanan ekonomik durgunluk döneminde grev uygulama kararının Şirketimize, paydaşlarımıza, iş ortaklarımıza, ülke ekonomimize, müşterilerimize, tedarikçilerimize ve her şeyden önemlisi çalışanlarımıza zarar vereceğini düşünerek bu kararı almıştır” dedi.





Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İskenderun Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI