Bugun...



İTSO’DA GELİR VERGİSİ PANELİ DÜZENLENDİ
Tarih: 28-06-2013 01:23:57 + -


İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen ve Hürriyet Ekonomi Yazarı Şükrü Kızılot’un sunumu ile gerçekleşen ” Vergi kanunları ve Ticaret Kanununda son değişiklikler, yeni gelir vergisi kanunu tasarısı” konulu panel gerçekleşti.


İTSO’DA GELİR VERGİSİ PANELİ DÜZENLENDİ

             İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen  ve Hürriyet Ekonomi Yazarı Şükrü Kızılot’un sunumu ile gerçekleşen ” Vergi kanunları ve Ticaret Kanununda son değişiklikler, yeni gelir vergisi kanunu tasarısı” konulu panel gerçekleşti.

            Prof.Dr Kızılot, 2013 yılında vergi düzenlemelerinin getirisi ve götürüsü hakkında bilgiler vererek, “2013 yılında vergiler, harçlar ve cezalarla ilgili önemli artışlar oldu. TDK değişti şimdi top iş verenlerde Yeni Gelir vergisi taslağı hazırlandı. Yeni bir varlık barışı getirildi. Vergi incelemesine sigorta getirildi Bu taslakta Para, döviz, altın, menkul kıymetler, diğer sermaye piyasası araçları, gayrimenkulleri kapsamaktadır” dedi.  Kızılot sunumunda şirketlerin yurt içi ve yurt dışı gayrimenkullerinin vergileri taşınmaz mallara ait vergi ödemeleri konularında da detaylı bilgiler verdi. Emlak vergilerinin 2013 yılında  yüzde 7.8 arttığına dikkat çeken Prof.Dr.Kzılot,  Emeklileri işsizleri ev hanımları ve engellilere  bir konutları olması ve brüt 200 mkareyi aşmamak koşuluyla  2013’de de emlak vergisi olmadığının altını çizdi.  Panel esnasında yeni gelir vergisi düzenlemelerini örnekler ve fıkralarla anlatan Kızılot’un sunumu davetliler tarafından heyecanla izlendi. 2013 yılı gelir vergisi tarifesine de değinen Prof.Dr.Kızılot,Avrupa’da şirketlerin internetten her şeyini açıkladığı iddialarının da doğru olmadığını belirterek, “Bir çok ülkelerde açıklanmıyor. Mecburiyet yok. ticari sırlar da açıklanmıyor. Anonim şirketlere yeniden denetim geliyor. Usul ve Esaslar Bakanlar Kurulu’nca belirlenecek” dedi. Limited şirketlerine de değinen Prof.Dr.Kızılot,Pay senedi devri şeklinde olmuyor.Yazılı şekilde yapılıyor. Tarafların imzaları Noterce  onaylanıyor Pay senedi Cirolama hukuken mümkün değil. Ortakların paylarının kaydedildiği ve diğer ortakların incelemelerine açık pay defteri tutulması zorunlu (Md.594) Açılış ve  kapanışı tasdike tabi. Tek kişilik ortaklıkta da gerekli” dedi, 3 saate yakın panel veren Prof.Dr.Kızılot’un sunumu soru cevap  şeklinde son buldu.  Panel sonrası İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz tarafından Prof.Dr.Kızılot’a günün anısına İskenderun Güvercininin fotoğrafının yer aldığı şilt hediye edildi.

          
Panele  İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’ın yanı sıra İTSO meclis üyeleri, İTSO yönetim kurulu üyeleri, İskenderun’da ticari faaliyet gösteren iş verenler, serbest muhasebeci mali müşavirler ve davetliler katıldı.





Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Ekonomi Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI