Bugun...



Metin Kalkavan, Arsuz Bodrum Gibi Olacak
Tarih: 24-12-2014 18:52:48 + -


İMEAK ve Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, 2008 i gelecekte Tersane tamir atölyesi olmak zorunda olduğunun altını çizerken, "İskenderun Rotterdam, Arsuz ilçesi de Bodrum olmaya adaydır" açıklaması yaptı.


Metin Kalkavan, Arsuz Bodrum Gibi Olacak

İMEAK ve DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, geldiği ilimizde İskenderun'da denizcilerle buluşarak gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgiler verirken ilimiz denizciliğinin geleceğine yönelik de görüşlerini açıkladı.

İMEAK ve Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, 2008 i gelecekte Tersane tamir atölyesi olmak zorunda olduğunun altını çizerken, "İskenderun Rotterdam, Arsuz ilçesi de Bodrum olmaya adaydır" açıklaması yaptı. Kalkavan, İskenderun bölgesine yönelik şunları söyledi: "Dünya da gemi inşasının yüzde 80'i tamir, bakım ve servise döndü.

 

Satış sonrası servis çok durmaz. Tabi beraberinde yan sanayi de büyüyecek.

 

Bölge Rotterdam modeliyle büyüdüğünde çok hareketli iyi bir hat olacak." Metin Kalkavan'ın Arsuz ile ilgili görüşleri de şöyle: "Bu bölgeye kruvaziyer gemilerinin yanaşacağı limanı yapabilirsiniz.

 

Çok modern olabilir ama yat limanı daha önemli. Dokuz ay yaz sezonunun yaşandığı bir bölgede bu yılında başlayan ekonomik krizle birlikte Dünya'da yaşanan gelişmelere dikkat çekerken, yüz yılın krizinin çıkmaması durumunda belki de bir Dünya savaşının çıkabileceğine vurgu yaparak, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Taşların yerine oturması, balonun söndürülmesi için bu kriz gerekiyordu.

 

6 yılı geçtik ve o günden bu yana çok şeyler değişti. Kriz öncesi ve sonrası hiçbir şey aynı olmayacak.

 

Devletlerin ağır rekabeti var. Özellikle enerji ve petrol etrafında önemli politikalar geliştiriliyor.

 

Bu gün yaşanan olayların çoğunun nedeni budur. Krize rağmen Dünya ticareti hala gelişmeye, büyümeye devam ediyor.

 

Niye normale dönmüyor dersek ticaretin nüfusa orantılı artmamasıdır." Metin Kalkavan, İskenderun'un yakın bir önemli hale geldi.

 

Türkiye olarak çevremizdeki ülkeleri göz önüne aldığımızda bölgede tekiz. Ülkemizde bulunan 43 tersane de tamir bakım merkezi var.

 

İskenderun Bölgesi de gelecekte en büyük tamir, bakım ve servis merkezlerinden bir tanesi olmaya adaydır. Bu kaçınılmazdır.

 

Kim yaparsa yapsın eninde sonunda bu yatırım gerçekleştirilecek. Yumurtalık Bölgesi'nde tersanelerimiz var ama onlar gemi inşası yapıyor.

 

Oysa o sektörde Dünya devleri var. Ülkeler büyük teşviklerle de yatırımcısına destek veriyorlar.

 

Bu yüzden bu alanda talep devamlı gelmez. Tamir bakımda ise tam aksine devamlı talep vardır.

 

Özellikle yakıt almaya gelen akaryakıt tankerlerine yönelik yapılacak tamir bakım servis merkezleri hiç boş güne kadar yat limanının yapılmayışı gerçekten hayret vericidir. Örneğin Arsuz'un geleceğin Bodrum'u olacağı belirtiliyor.

 

Niye olmasın. Buraya yat limanını yaparken dış turizmden çok iç turizmi çekmeyi planlamalısınız.

 

Şöyle bir düşündüğümüzde bölge illerindeki insanların çoğu yaz dönemlerini denizde geçiriyorlar. Denizin güzelliklerini yaşatmak için koy da ihtiyaç yok.

 

Yat limanı yapmak için büyük masrafa da gerek yok. Deniz turizminizi geliştirmek ve iç turizmdeki payınızı arttırmak istiyorsanız yat limanınızı biran önce yapmalısınız.

 

Şehirlerinize, esnaflarınıza ve tüm ekonominize ciddi katkılar sağlarsınız. Bölgenin büyümesi için en büyük projelerden bir tanesi deniz turizminin gelişmesidir.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Turizm Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI