Bugun...



Mevlüt Dudu, Arsuz Turizm Meslek Lisesi ihalelerini Sorguluyor.
Tarih: 20-06-2013 15:55:46 + -


İskenderun Kaymakamlığı’nın olayla ilgili incelme başlatmadığı gerekçesiyle CHP’li Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu konuyu T.B.M.M’ sine yazılı soru önergesiyle taşıdığını açıkladı.


Mevlüt Dudu, Arsuz Turizm Meslek Lisesi ihalelerini Sorguluyor.

           Arsuz Turizm Meslek Lisesi binasının eğitime geçmemesine rağmen su baskınına uğradığı ve binanın donanımı ile ilgili yapılan alımların ihalesiz gerçekleştirdiğini öne süren CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, ”Demek ki binanın yapımından tamamlanmasına kadar eksiklikler var ki problemler ve konular gün yüzüne çıkıyor” dedi.

         İskenderun İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Turizm Meslek Lisesinin hijyenik bulunmaması ve yemekhane izninin verilmediğine dikkat çeken Milletvekili Dudu konu ile ilgili olarak TBMM’ye verilen ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından cevaplandırılması istemiyle verdiği soru önergesiyle ilgili şunları söyledi: “Bina yapımındaki bu eksikliklerin dışında, okulun donanım alımında da bir takım istismar olayları da dikkat çekicidir. 7-8 liralık elyaf bir yastığın 77 liraya alınması, 11.000 liraya müdür masası alımı söyleniyor. Turizm meslek lisesine yaklaşık 400.000 liralık donanım ve malzeme alındığı, bütün bu alımların da ihalesiz gerçekleştirildiği, İskenderun Endüstri meslek lisesinin döner sermayesinin kullanılarak bu alımların yapıldığı bilgileri var. Bu kadar büyük rakamlarda, ne amaçla ihalesiz alım yapıldığı oldukça büyük bir soru işaretidir. Konu ile ilgili inceleme talebinin İskenderun Kaymakamlığı’nca reddedilmesi de akıllarda soru işareti yaratıyor. Bütün bunların açıklığa kavuşması için konuyu TBMM gündemine taşıdım. Başta Milli Eğitim Bakanı olmak üzere tüm yetkilileri konuyu aydınlatmaya davet ediyorum.”

 






Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Eğitim Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI