Bugun...



Samandağ'da İnsan Zinciri
Tarih: 18-06-2013 13:03:42 + -


Taksim Gezi Parkı protestoları sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert için Samandağı ilçesinde Hatay merkeze barış ve kardeşlik zinciri oluşturuldu.


Samandağ'da İnsan Zinciri

Hatay’da barış ve kardeşlik zinciri oluşturuldu. Hatay’ın Samandağ ilçesinden koparılan sembolik gül, yol güzergahında oluşturulan insan zinciri ile Antakya merkezde bulunan Armutlu Mahallesi'ne kadar getirildi.
Antakya’da Taksim Gezi Parkı protestoları sırasında yaşamını yitiren Abdullah Cömert için yaşamını yitirdiği yere Samandağ’dan 25 kilometrelik insan zinciri aracılığıyla üzerinde ‘kırmızı gül taşındı.
Samandağ’dan Antakya Armutlu mahallesine uzanan insan zinciri oluşturan halk ilginç bir eyleme imza attı. Yaklaşık 25 km uzunluğundaki mesafe boyunca el ele tutuşup, üzerinde ‘Abdullah Cömert Sen Ölümsüzsün’ yazılı kırmızı günü elden ele uzattı.

Polisin uzak noktalarda bekletildiği etkinlik sırasında tatsız hiçbir olay yaşanmadı. Antakya-Samandağ yolunu boydan boya Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle bezeyen Hataylılar, Cömert ailesine büyük bir sevgi gösterisinde bulundu.

 

    KONSER VERİLDİ

    CHP Hatay Milletvekillerinden Mevlüt Dudu, Hasan Akgöl ve Refik Eryılmaz’ın da katıldığı etkinlik sırasında Sanatçı Hilmi Yarayıcı birbirinden güzel türkülerini doğup büyüdüğü Armutlu mahallesinde seslendirdi. Binlerce kişinin eşlik ettiği türküler sırasında tarihi kalabalık sürekli olarak AKP Hükümetini ve Başbakan Erdoğan’ı istifaya çağırdı.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Hatay Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI