Bugun...



Samandağlı Avukat Bankayı Haczetti!
Tarih: 21-02-2015 15:59:36 + -


Kendisinden alınan dosya masraflarını mahkeme kararı ile geri alması gereken Av. Mehmet Cumhur Karaali, Banka ödeme yapmayınca haciz yoluna gitti.


Samandağlı Avukat Bankayı Haczetti!

          CHP Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Samandağ Belediye meclis üyesi olan Av. Mehmet Cumhur Karaali kendisine zamanında ödeme yapmayan bankayı haciz yoluna başvurdu. Dosya masrafı adı altında bankalar tarafından vatandaştan alınan masrafların iadesi için İlçe hakem heyeti kararı alan Karaali, kararı icraya koydu. Bankaya yapılan tebliğe rağmen alacak yasal süresi içerinde ödenmeyince Av. Mehmet Cumhur Karaali İcra Müdürlüğü'ne başvurdu. 

         Karaali, memur vasıtasıyla bankaya hacze gidilmesini ve alacağının bankanın kasasından icra memuru vasıtasıyla tahsil edilmesini (kasa haczi) talep etti. İcra Müdürlüğü'nün kasa haczi kararı vermesi üzerine avukat Karaali, icra müdürü ile birlikte bankanın şubesini hacze gitti. Bankaya girerek müdüründen müvekkilinin alacağını talep eden avukat Karaali, görevlilere mahkeme ve icra kararını gösterdi. Merkez şubedeki yetkilileri arayan banka görevlileri, yetkililerin Karaali'den ödeme için bankanın kasasının açılmamasını rica ettiğini söylediler. Av. Karaali, bankaya Cuma günü olması sebebi ile pazartesi gününe kadar süre verdi ve pazartesi günü de bütün parayı tahsil etti.

          Haciz işlemini tamamen kendi inisiyatifiyle yaptığını dile getiren Karaali, bir ezberi bozduğunu ifade etti.  Bankaların vatandaşı birçok konuda mağdur ettiğine dikkat çeken Avukat Karaali, her zaman güçlü olanın değil haklı olanın haklı çıkacağını savundu.

(Kaynak: Samandağ Gazetesi)






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Ekonomi Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI