Bugun...



Yazarı Manolya’yı Memleketlisine İmzaladı…
Tarih: 20-12-2014 10:41:59 + -


Hikâyenin büyük bir bölümü İskenderun Lisesi ile Arsuz’da geçen ‘Manolya’ adlı kitabın yazarı İskenderunlu Kerim Özkan memleketindeki imza gününde okurlarıyla buluştu.


Yazarı Manolya’yı Memleketlisine İmzaladı…

Hikâyenin büyük bir bölümü İskenderun Lisesi ile Arsuz’da geçen ‘Manolya’ adlı kitabın yazarı İskenderunlu Kerim Özkan memleketindeki imza gününde okurlarıyla buluştu.  

      İskenderun Lisesi Mezunlar Derneği’nin davetlisi olarak Belediye Sanat Galerisinde düzenlenen imza gününde Manolya kitabının yazarı Kerim Özkan, aralarında hikayede adı geçen kişiler ve okurlarla aynı mekanda bir araya geldi.  

      İskenderunluların nezaket gösterip kendisini buraya davet ettikleri için teşekkür eden ‘Manolya’nın yazarı Kerim Özkan “Her zaman İskenderunlu olmaktan gururla bahsetmişimdir. Manolya; hikayesi 1968-70-80 yılında geçen, çok duygusal bir roman içinde bazı gerçeklerin de olduğu bir roman. Hem İstanbul hem de İstanbul nostaljisini bulabilirsiniz kitapta. Nostaljik olarak çok beğenilen bir kitap, hepsinin tam birebir olmadığı ancak özellikle lise dönemi, İskenderun ve Arsuz bölümü açısından insanların memleketimi daha iyi tanıması için yazdığım gerçek olaylardır onlar. Tabi ki içinde aşk bölümü kurgudur. İnsanlara okumalarını tavsiye ediyorum” diye konuştu.

      Hikâyenin geçtiği memleketinin insanlarıyla kendisini buluşturan İskenderun Lisesi Mezunlar Derneği başkanı Çiğdem Cengizhan ile bu organizasyon için yer tahsis eden Belediye Başkanı Seyfi Dingil'e teşekkür eden yazar Kerim Özkan “İskenderun Lisesi Mezunlar Derneğinin hayli aktif bir dernek, herkesin desteklemesini öneririm. Çünkü kıymet haline geldi, o kıymeti korumamız lazım” dedi.  

      Bu arada imza gününe katılanlar arasında o yıllarda hikayede geçen isimler de yer aldığı gözlenirken, hikayenin yazarı, kahramaları ve okurlar bir arada bulunmanın hazzını da yaşadılar.  






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Yaşam Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI