Bugun...


Sercan KARACA


Facebookta Paylaş









Yanı Başımızda Uluslararası Film Festivali Yapıldı, Ruhumuz Duymadı!
Tarih: 11-12-2017 22:33:00 Güncelleme: 12-12-2017 09:15:00


Yanı Başımızda Uluslararası Film Festivali Yapıldı, Ruhumuz Duymadı

 

Sevgili takipçiler;

 

Bilmiyorum siz duydunuz mu ama Antakya’da bir film festivali yapıldı. Hem de uluslararası bir festival hem de 5. kez yapılıyor.

 

 

Ansam Kültür Derneği, Fotofilm Sanat Merkezi tarafından düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Samandağ Belediyesi, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından desteklenen 5. Uluslararası Antakya Film Festivali Aralık ayının ilk haftasında başladı. 12 Aralık tarihinde sona erdi. Yeşilçam'ın unutulmaz yıldızlarından Nuri Alço, Selda Alkor, Tuğrul Meteer gibi önemli isimler de katıldı.

 

Düşünün ki yanı başımızda hem de uluslararası film festivali yapılıyor, neredeyse kimse duymuyor, salonlar bomboş kalıyor ve bu ilgisizliği katılımcı olarak gelen Yeşilçam'ın efsane oyunları protesto ediyor.

 

Gerçekten sanatın tarihi bu topraklarda yazıldı. Türkan Şoray'ın 'Hazal', 'Yılanı Öldürseler', 'Kemal Sunal'ın, Şener Şen'in hafızalardan silinmeyen 'Kibar Feyzo' filmleri bu topraklarda çekildi. Günümüzde de nice diziler ve sinemalar çekilmeye devam ediyor. Ancak sanat içinde bu kadar önemli bir yere sahip olan Hatay’ın, şuan yapılan ve adı Uluslararası olan Antakya Film Festivali ile hiçbir yere gelemeyeceği ortada. Bu işler ilgi ve profesyonellik ister. Affedersiniz ama abidik gubidik şekilde yapılmaz. Şehri vezir edeyim derken rezil edersiniz. Yani şehrin imajını artıracağına yerlerde süründürürsünüz.

 

Festival için çağırılan ve yaşam boyu onur ödülü alan Nuri Alço, Hatay'ın sinema ve sinema sanatçısını çok seven bir halkının olduğunu belirterek, az katılım sebebiyle üzüntüsünü dile getiriyor ve Alço, "Çok üzücü bir olay.” diyor. Gerçekten şehrimizi böyle başarısız organizasyonlarla duyulmasından çok üzüntü duyuyorum. Bu işin de tek sorumlusu yetkililerdir.

 

Muhtemelen kısıtlı imkanlarla yapıldı, muhtemelen zor şartlarda gerçekleştirildi ama sonuçta kimsenin duymadığı, bilmediği belki de bilip te ilgi göstermediği bir organizasyon oldu. Böylesinin yapılması mı yoksa şartlar elverdiğinde şehre yakışır bir festivalin yapılmasının mı daha doğru olacağına siz karar verin.

 

Bu yıl bizzat 54. Uluslararası Antalya Film Festivali’ne katılmış biri olarak Antalya kadar olmasa da en azından şehrimizin adını düşürmeyecek nitelikte bir organizasyonun yapılmasını canı gönülden arzu ediyorum. Taşın altına elimi koymak gerekiyorsa hiç düşünmeden koymaya da hazırım. Yoksa bu haliyle, deyim yerindeyse kendiniz çalıp kendiniz söylersiniz.

 

Sevgili arkadaşlar, yazdıklarımı araştırarak, inceleyerek ele aldım. Sizin de söylemek istedikleriniz ya da bir eleştiriniz olursa aşağı kısma yorumlarınızı yazabilirsiniz. Bana da sercankaraca87@hotmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.



Bu yazı 6992 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
YAZARLAR
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI