Bugun...


Sercan KARACA


Facebookta Paylaş









Arsuz, Kaderini Değiştirecek Başkanı Arıyor!
Tarih: 22-03-2019 20:17:00 Güncelleme: 22-03-2019 21:16:00


Beş yıl önce ilçe olan Arsuz gerçek anlamda bir kasabadan hala farksız. Halen kaderinin değiştirecek, şehirde iz bırakacak birilerini arıyor. Peki ilçemizin talihini kim değiştirecek?

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Arsuz’da seçim hazırlıkları son sürat devam ediyor. İlçemizde büyük merakla beklenen başkan adayları da belli olduktan sonra yaklaşık bir aydır geziler, ziyaretler, davetler, ülke siyasetinden adet olduğu üzere devam ediyor. Malum Nazım Culha’nın yeniden adaylığı kabul edilmedi. Bu durum bile başarısızlıkla geçen bir başkanlık dönemini anlatmaya yetiyor. Olmadı ya da yapamadı sayın Culha. Belki imkanlar yetmedi belki projeler uzadı ama bunu halka anlatamadı. Arsuz’u neredeyse aldığı gibi bıraktı. Karaağaç’ta çok büyük tepkiler gördü. Yenilik ve değişim adına isteneni maalesef veremedi. Halka hayal kırıklığı yaşattı. Bu anlamda Asaf Güven’e yeni seçimde bir fırsat sunulması CHP tabanını daha mutlu etmiş gibi çünkü Culha ile girilecek yeni seçimde ilçede yönetiminden memnun kalmayanlar bu kez parti uğruna oy vermek yerine alternatif adayları deneyecekti. Mutlak bir oy kaybının yaşanacağı söyleniyordu.

 

Güven, Culha’nın yolundan mı gidecek?

Şimdi sahnede Asaf Güven var. CHP’li seçmenin yoğun olduğu Arsuz’da kazanması beklenen Asaf Güven’i takip ettiğimizde merakla Arsuz’un ihtiyaç duyduğu esas projelerini duymak istiyoruz. Turizmi bu şehirde nasıl canlandıracak, yollar Arsuz’a yakışır hale ne zaman gelecek, hastaneyi nasıl getirecek, bankaları, özel eğitim kurumlarını buraya çekmek için esnafın kazancını arttırmak için neler yapacak? Bu ve buna benzer birçok şey var beklenen ve bu ihtiyaçların artık bir seçim daha beklemeyeceği gerçeği de var.  Aksi halde beklenen çözümler karşısında Güven’in Culha’nın yolundan gitmesi Arsuz halkının bir dört yıl daha tahammül etmesini zorlaştırabilir.  Çünkü yeni dönemde kent meydanı projeleri ve sahil temizleme çalışmaları dışında daha vizyon gerektiren işler bekleniyor.

 

Necim Bozkurt sürpriz yapar mı?

Açıkçası en büyük sürpriz, eski Gökmeydan Belediyesi Başkanı olan Necim Bozkurt’un yeniden siyasete girip üstelik AKP’nin adayı olarak yer alması. Bu pek beklenmeyen bir sürprizdi ama Bozkurt’un da seçimlerde bir sürpriz yapması çok zor gibi. Ancak yine de iyi bir kitleye ulaşacağını düşünüyorum. Sayın Bozkurt’ta bu durumun farkında olacak ki daha fazla elle tutulur projeler vaat ediyor. Güzel ve heyecanlı bir kampanya yürütüyor. Seçmenin dikkatini çekmeye çalışıyor. Bence başarılı da oluyor.

 

Evet, seçime kısa bir süre kaldı. Yedi gün kadar sonra artık karar zamanı diyeceğiz. Arsuz’un kaderini kim değiştirecek, gerçekten bir ilçede yaşadığımızı ne zaman hissedeceğiz?

 

Bu soruların hepsi sandıkta yanıt bulacak ve karşımıza gelince sandık bize soracak,

 

Emin misiniz? son kararınız mı?

 



Bu yazı 5412 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
YAZARLAR
VİDEO GALERİ
  • HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
    resim yok
  • KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
    resim yok
  • LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
    resim yok
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
    resim yok
  • Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
    Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  • Arsuz TANITIM (2020)
    resim yok
  1. HADO'nun ilk seferi Haziran'da KKTC'ye...
  2. KADIN İSTASYONU’ ADLI OYUN ARSUZ'DA SAHNELENDİ
  3. LÜTFÜ SAVAŞ ARSUZ’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
  4. HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANDI -
  5. Arsuz 2020 Yazından Bir Kesit
  6. Arsuz TANITIM (2020)
VİDEO GALERİ
YUKARI