Bugun...



Engelli Çocuklar Arsuz’da Gönüllerince Eğlendi .

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha; “Engellileri Topluma Kazandırmak, Öncelikli Hedefimizdir”

facebook-paylas
Tarih: 13-08-2014 11:26

Engelli Çocuklar Arsuz’da Gönüllerince Eğlendi .

Hatay Zihinsel Engellileri Yetiştirme ve Koruma Derneği (ZİREM) Başkanı Cemile Bitargil, merkezde eğitim gören engelli çocuklara Arsuz’da unutamayacakları bir gün yaşattı. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen etkinliğe katılan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, çocuklarla birlikte keyifli vakit geçirerek, onların mutluluklarına ortak oldu. Davul zurna eşliğinde coşan çocuklara eşlik eden Başkan Culha, hayata umutla bakan engelli çocuklarla halay çekerken, yoğun bir sevgi seliyle karşılaştı.

Belediye olarak engellilerin hayata engelsiz bir şekilde katılımlarının sağlanması ve yaşam standartlarının yükseltilmesi için de çalışmalar yapacağını söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha; “Çocuklar eğlenirken yüzlerindeki gülümseme bizleri mutlu etmeye yetti. Sizlerle birlikte olmaktan ne kadar mutlu olduğumu anlatamam. Bedensel ve zihinsel engelliler bu toplumun birer parçasıdır. Engellileri topluma kazandırmak, öncelikli hedefimizdir. Belediye olarak sadece sağlıklı bireyler için değil, engelli bireyler için de hizmet üreteceğiz” dedi.

Türkiye’de nüfusun yüzde 12.29′unun yani 8.5 milyon kişinin engelli olduğunu belirten ZİREM Başkanı Cemile Bitargil; “Öncelikle engelli bireylerin bir gün değil, her gün bizlerle yaşadığını unutmamamız gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Toplumun ayılmaz bir parçasını oluşturan engelli vatandaşlarımızın üretken ve paylaşımcı bir yaşam sürmelerinde, toplumsal bilincin geliştirilmesi de büyük önem taşımaktadır. Engelli olmak başarılı olmaya kesinlikle mani değildir. Eğer onlara destek çıkarsak, iyi eğitim verirsek, engelli bireylerden çok büyük verim alındığı bir gerçektir. Engellilerin engellerini kaldırmak biz sağlıklı insanların elindedir. Unutmayalım ki; her sağlıklı insan bir engelli adayıdır” derken, etkinliğe katılan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’ya teşekkür etti.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Yaşam Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI